Afbeelding

Haringvlietbrug vaker open dankzij inspanning Watersportverbond

Algemeen 144 keer gelezen

De Haringvliet gaat per direct vaker open dan een keer per week. Dat is 30 september bekend gemaakt in een overleg dat het Watersportverbond samen met de Hiswa voerde met Rijkswaterstaat. De brug zal per komende zondag 3 oktober twee keer per week opengaan, op zondag om 17.00 uur en woensdag om 12.00 uur.

Het Watersportverbond zit sinds de sluiting van de Haringvlietbrug op 23 juni van dit jaar steevast aan tafel met Rijkswaterstaat en dringt sinds het begin aan op meer openingen. Daarnaast vindt het Watersportverbond de definitieve opening, die gepland staat voor april 2023, buiten proportioneel laat en is zij van mening dat dit veel eerder zou moeten kunnen worden opgelost.

De gesprekken hebben nu in ieder geval opgeleverd dat de brug vaker open gaat. Over het sneller met een definitieve oplossing komen voor het vervangen van de klep lopen de gespreken nog. Rijkswaterstaat wijst daarbij op technische complicaties in combinatie met het beschikbaarheid van voldoende financiën. Gelukkig staat de watersport niet alleen. Ook gemeenten, provincies en vervoersorganisaties zetten druk op de ketel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant