De laatste derby Zwartewaal-Rockanje dateert van zaterdag 9 februari 2020! Zaterdag troffen de clubs elkaar weer. (Archieffoto: Wil van Balen)
De laatste derby Zwartewaal-Rockanje dateert van zaterdag 9 februari 2020! Zaterdag troffen de clubs elkaar weer. (Archieffoto: Wil van Balen)

Rockanje schotloos in streekduel bij Zwartewaal

Algemeen 292 keer gelezen

Zwartewaal - Vooralsnog lukt het Rockanje nog niet om tot scoren te komen. Na twee duels in de nieuwe competitie staat de jonge ploeg van trainer Harry Rusken nog op nul punten en nul goals. Afgelopen zaterdag won Zwartewaal de derby aan de Zwartewaalse Sluisweg met 4-0…

‘We scoren vier keer het spel was matig hoor,’ zo nuanceerde Zwartewaal-trainer Dave de Jong de overwinning van zijn ploeg. ‘Rockanje kreeg genoeg kansen, maar ze hadden het vizier niet op scherp.’
Dat was de week ervoor in de competitieopening tegen SNS op het eigen sportpark Drenkeling in Rockanje ook al het geval. Ook toen draaide het tot aan het doelgebied van de tegenstander, maar liep het daarna vast. SNS scoorde wel en ging met een 0-2 zege terug naar Stad aan ‘t Haringvliet.
Zwartewaal opende de competitie direct met de door de overgang van de Zwartewaalspelers Ramon de la Haye, Michael van Maurik en Dion van Gilst enigszins beladen derby tegen OHVV in Oudenhoorn. Titelfavoriet OHVV won met 3-1. Raydell Apostel redde de eer voor Zwartewaal. Apostel opende in het duel met Rockanje ook de score: 1-0. Rowan van Heist maakte het karwei daarna drie treffers af: 4-0. Komende zaterdag gaat Rockanje op sportpark Drenkeling tegen Flakkee op jacht naar de eerste goals en punten. Zwartewaal speelt weer thuis, nu tegen Stellendam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant