Afbeelding
Agenda activiteiten en evenementen

Wat is er allemaal te doen?

Algemeen 153 keer gelezen

Biebcollege

Oostvoorne - ‘De geschiedenis van kleuren’. Leer meer over de geschiedenis van kleuren en wat dat met de mens te maken heeft. Woensdag 20 oktober | 10.00 - 12.00 uur | Cultureel centrum De Man, Oostvoorne | Toegang €7,50 / bibliotheekleden €5,-

Oudejaarsconference

Brielle - Inmiddels maakte Javier Guzman al drie keer eerder een oudejaarsconference. In 2021 kan hij niet achterblijven. Een memorabel jaar moet besproken worden. Het is tijd voor de wervelende vierde. De voorstelling is te zien op 23 oktober om 20.30 uur in het BREStheater. Hij is weer scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek incorrect. Javier beschrijft een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden. Javier neemt het jaar met je door, zoals alleen hij dat kan. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Dat belooft een avondje onbelemmerd lachen. Kaarten reserveren kan via www.brestheater.nl.

Muziek in ‘t Kont

Brielle - De Nederlandse Spiders from mars spelen deze zondag live in ‘t Kont van het Paard. Zondagmiddag 24 oktober om 14.30 zal een van de betere David Bowie tribute’s van Nederland een gratis optreden verzorgen in Brielle. 

The Dutch Spiders From Mars is een eerbetoon aan David Bowie en covert enkele van Bowie’s mooiste nummers en nodigt je uit voor een reis door tijd en ruimte. Van klassiekers als Space Oddity tot de beklijvende nummers van Blackstar. De spiders nemen je helemaal mee... Het optreden zal plaatsvinden om 14.30 uur in ‘t Kont van het Paard aan de Kaatsbaan te Brielle vanaf 14.00 zullen de deuren van ‘t Kont van het Paard opengaan. De entree is gratis.

Informatieavond voortgezet onderwijs

Brielle - Woensdagavond 27 oktober wordt er door het voortgezet onderwijs Brielle in het BREStheater een voorlichtingsavond georganiseerd. Ouders en verzorgers met kinderen in groep 8 en/of groep 7 zijn van harte welkom. Tijdens de avond zal er een algemene presentatie over het voortgezet onderwijs worden gegeven door de heer Klop. 

Tijdens de presentatie is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Aansluitend is er gelegenheid vragen te stellen aan vertegenwoordigers van Maerlant, Penta Bahûrim, Praktijk College en Yuverta (voorheen Wellantcollege). Ouders en verzorgers kunnen zich aanmelden via het mailadres bm@penta.nl. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

VU-Westvoorne

Oostvoorne - In de indringende animatiefilm The Swallows of Kabul wordt al snel duidelijk wie in Kabul de baas zijn: de Taliban. In hun pick-uptrucks scheuren zij door de stad of zitten verveeld in de laadbak en schieten zo maar zwaluwen uit de lucht. Zij beslissen over leven en dood. Zoals zij vogels verwijderen, kunnen ze ook korte metten maken met de mensen die zich niet willen aanpassen. 

We zien hoe de levens van twee jonge mensen die zich opgesloten en opstandig voelen verknoopt raken met een oude uitgebluste gevangenbewaarder en zijn zieke vrouw. In snel geschilderde aquarellen wordt niet alleen de dreigende ondergang weergegeven, soms speelt een lichtstraal door een onbereikbaar venster. Deze film is op groot scherm in Oostvoorne te zien op donderdag 28 oktober 2021 vanaf 20:15 uur in de grote zaal van scc. De Man. Kaartjes voor leden € 7,00 en voor niet-leden € 9,00. Voor meer informatie, ook over de laatste coronamaatregelen, zie: www.volksuniversiteit.nl/westvoorne

Halloween

Rockanje - Op zaterdag 30 oktober mogen de kids in Rockanje langs de deuren om iets lekkers op te halen. Vanaf 18.00 uur kunnen de kids een plattegrond met “snoephuizen” ophalen naast restaurant “de Jongens”. Hiermee kunnen ze dan tot 21.00 uur langs de deuren. Natuurlijk hopen ze op griezelig verklede kinderen en spookachtige versierde huizen. Aanmelden om mee te lopen? loper@halloweenrockanje.nl.. Aanmelden snoephuis? snoephuis@halloweenrockanje.nl.. Of via het aanmeld formulier op onze website: www.halloweenrockanje.nl

Allerzielen

Brielle – Op dinsdag 2 november Allerzielen is de Sint-Catharijnekerk geopend. Wereldwijd worden dan overledenen herdacht. Het simpel aansteken van een kaarsje is een ritueel dat je kort na een overlijden,  maar ook jaren later, weer terugbrengt bij diegenen die er niet meer is. Voor iedereen, gelovigen en niet-gelovigen stelt de Protestantse Gemeente Brielle de kerk open om stil te staan bij hen die ons ontvielen. De kerk is geopend van 14.00 tot 19.00 uur. U kunt een kaarsje branden of gewoon stil zijn. Voor wie steekt u een kaarsje op?

Lezing over molens

Vierpolders - Molens bestaan sinds de 12e eeuw. Uiteraard waren er niet ineens molens. Sinds mensenheugenis wordt er graan gemalen. Men gebruikte daarvoor twee stenen, een om het graan op te leggen, de tweede werd eroverheen gewreven. Het resultaat is meel dat is geschikt om brood mee te bakken. Water erbij, eventueel gist, dan bakken en je kunt het eten. De Brielse molenaars vertellen u vrijdag 5 november vanaf 20:00 uur in zaal Veckhoek in ‘t Dijckhuis alles over molens in het algemeen en de molen in Brielle in het bijzonder. En vragen staat vrij natuurlijk. Je kunt zonder Coronapas ’t Dijckhuis binnen.

Natuurwerkdag

Brielle/Vierpolders - Op zaterdag 6 november organiseren ze de jaarlijkse natuurwerkdag in het Vrijheidsbos. Ze starten omstreeks 9.30 uur met koffie en een welkomstwoord. Er zijn verschillende werkzaamheden zoals opruimen, snoeien, maaien, distels trekken, blote voeten bakken begaanbaar maken, schilderwerk en de vijver ontdoen van blad en nog vele andere werkzaamheden. Ze sluiten het geheel weer af omstreeks 13.30 met een hapje en drankje. Graag aanmelden op secretaris.vrijheidsbos@gmail.com.. Locatie: Spanjaardweg 1, Vierpolders.

Beginnerscursus EHBO

Vierpolders - Dit najaar wil EHBO Brielle weer starten met een beginnerscursus EHBO. In 12 lessen leert je hoe te handelen bij kleine en grote ongelukken. Je krijgt o.a. les in Reanimatie +AED, Verbandleer, Breuken en Verstuikingen en het nieuwe onderwerp Stop de Bloeding / Tourniquet gebruik. Meer info? Mail naar EHBO Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant