Anthony Pique viel uit in de wedstrijd bij XerxesDZB, waadoor Brielle met tien man verder moest. (Archieffoto: Wil van Balen). groothellevoet

Xerxes te sterk voor Brielle,Zwartewaal houdt punt vast

Algemeen 231 keer gelezen

Rotterdam/Dirksland - Brielle was in Rotterdam niet opgewassen tegen koploper Xerxes/DZB: 4-0. Zwartewaal hield met negen man (!) een punt vast op bezoek bij titelkandidaat DVV ‘09 1-1.

XerxesDZB maakte op het eigen Faas Wilkes-complex in Rottedam Zevenkamp korte metten met Brielle. Tien minuten voor tijd moest de ploeg van trainer Gijs Zwaan bij een achterstand van 3-0 zelfs door met tien man omdat Anthony Piqué geblesseerd raakte en de wissels al waren verbruikt. Xerxes voegde in die fase nog een treffer aan het totaal toe.

Brutaal
Zwartewaal nam in Dirksland door de zevende competitietreffer van Rowan van Heist brutaal een 0-1 voorsprong, maar kon die in een hectische tweede helft niet vasthouden. Het was al een prestatie op zich dat de bezoekers met negen man een punt redden.

Rode kaarten
‘Ze komen door een onterechte strafschop op 1-1,’ aldus Zwartewaal-trainer Dave de Jong. ‘Daarna krijgt Rogier Bazoer rood vanwege een vermeende elleboogstoot. En dan pakt Rowan van Heist in de slotfase nog een tweede gele kaart omdat hij een bal te hard weg zou schoppen??? We hadden de arbitrage niet echt mee.’