Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

do 25 nov 2021, 08:55 Algemeen

Ensemble Piú Corde 

Oostvoorne - Op zaterdag 27 november geeft het oude muziek ensemble ‘Piú Corde’ twee concerten in de dorpskerk van Oostvoorne. De aanvang van de concerten is om 14:00 en 15:30. De toegang is gratis en mogelijk gemaakt door het fonds podiumkunsten. Op het programma staan werken van Mozart en zijn tijdgenoten. Er zal opgetreden worden op (kopieën van) originele instrumenten uit die tijd. In dit geval fortepiano, viool en cello.

Pietengym

Vierpolders - Het mooie en traditionele feestje kan niet onopgemerkt in Vierpolders voorbij gaan! Sint heeft het erg druk. Al zijn bezoekjes kosten steeds meer tijd. Wel hoopt hij alle kinderen op OBS de Tiende Penning te ontmoeten zodat hij alle kindjes toch even ziet. De Pieten maken wel een uurtje vrij voor een gezellige middag in het Dijckhuis te Vierpolders. En wel voor Pietengym! Hoe leuk is dat! Op zaterdag 27 november zal “het Dijkhuis” om 13.30 haar deuren openen. Koffie en thee staan klaar voor ouders en verzorgers terwijl de kinderen met de pieten mee kunnen voor een pietengym. Om 14.00 uur de kleinste kinderen t/m groep 3 en om 15.00 uur de kinderen vanaf groep 4. Voor de kinderen vanaf groep 8 is er een escape room; interesse, meld je aan via romi25@live.nl. De organisatie wil toch stiekem aandacht vragen voor het volgende om een te grote toestroom te voorkomen: dit is georganiseerd voor kinderen die in het dorpje wonen, sporten of een andere link hebben met het dorp omdat er een vriendje of familie woont. Ook moeten we mee in de maatschappelijke discussie rondom de Pieten. En gaan daarom mee in het landelijk beleid. En als we dan toch bezig zijn met “mededelingen die er tegenwoordig bij horen”: houd uw QR code gereed en neem een mondkapje mee. De corona maatregelen zijn terug te lezen bij de site van de gemeente of houd op facebook stichting het Dijckhuis in de gaten. Ook voor alle overige leuke activiteiten zoals een kerstmarkt!

Wereldkampioenen in Vierpolders

Vierpolders - Met het Plus sponsorbedrag nog nauwelijks op de rekening gaat Sportstichting Je eigen Pad er direct mee aan de slag. Zo zijn er aanstaande zondag de Wereldkampioenen judo nage-no-kata om de judosenioren de fijne kneepjes van het vak te leren. Erik Faes en Niels Neumann zijn afgelopen maand in Lissabon, Spanje de beste van de wereld geworden, nadat zij enkele maanden ervoor al Europees kampioen werden. De uitnodiging om langs te komen werd met beide handen aangegrepen en dat komt mooi uit in deze tijd van het jaar. Bij de judo senioren zijn enkelen hard aan het trainen voor hun volgende graduatie, hun volgende zwarte band, dus dat er naar gekeken wordt door enkele Wereldkampioenen en zo verbeteringen kunnen worden aangebracht is natuurlijk heel bijzonder. Interesse voor judo bij Sportstichting Je eigen Pad? pia@jeeigenpad of 06 11025353.

Rijbewijskeuringen

Brielle - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Business Center Geuzenstaete op dinsdag 30 november en maandag 20 december medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00. Een afspraak kunt u uitsluitend maken via RegelZorg: gemakkelijk en snel via de website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts

Opera in Prinsenkwartier

Brielle - Op woensdagavond 1december 2021 kunt u bij Welzijn Ouderen in Het Prinsenkwartier in Brielle kijken en luisteren naar een gezellige operette. Ze draaien de operette Zigeunerliebe of Gipsy Love van de componist Franz Lehár. Eigenlijke is het werk een kruising tussen een opera en een operette. Het verhaal speelt zich af in Hongarije en Roemenië aan het begin van de 19e eeuw. Zorika, de dochter van de Roemeense landeigenaar Dragotin, wil zich verloven met een man van haar eigen klasse: Jonel Bolescu. Dan ontmoet ze zijn halfbroer de zigeunerviolist Joszsi tot wie ze zich aangetrokken voelt. Op de avond van haar verloving drinkt ze water uit de Czerna-rivier waardoor ze tijdens een droom de toekomst kan voorspellen. Zou weet ze ook hoe een leven met Joszi er uit kan zien zodat ze een juiste keuze kan maken. 

Wilt u weten wat haar keuze is? Kom dan naar Welzijn Ouderen. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om19.00 uur. Afloop ongeveer 21.30 uur. U vindt Het Prinsenkwartier op M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Toegangsprijs € 3,50 en Catharinapashouders betalen € 1,50. (Pinnen of contactloos). In verband met de pandemie graag eerst aanmelden. Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.30 uur). Of per email bij receptiewo@catharinastichting.nl

Geschiedenis van kleuren

Brielle - Op 1 december kun je meer leren over de geschiedenis van kleur en wat dat met ons als mens te maken heeft. Leer meer over Indisch geel, Meekrap, verschillende kleurstoffen en meer! Dit Biebcollege is te volgen in Het Prinsenkwartier in Brielle van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang voor bibliotheekleden is €5,- en anders €7,50. Aanmelden kan bij de balie in de bibliotheek of via de website www.bzhd.nl.

Kick-off Brielse Dom

Brielle - Brielle - Gemeente Brielle heeft het initiatief genomen in 2020 om de ontwikkeling voor het behoud van de Sint Catharijnekerk in gang te zetten. Zowel de Protestantse Gemeente Brielle, de gemeente Brielle als Stichting Behoud Brielse Dom zijn met elkaar overeengekomen dat er commerciële activiteiten georganiseerd moeten worden voor het genereren van extra inkomsten. Stichting Behoud Brielse Dom gaat door inzet van een eventmanager diverse activiteiten organiseren en faciliteren in het belang van de Brielse Dom. Aanstaande donderdag 9 december van 15.00 - 19.00 uur beleeft De Brielse Dom haar Kick Off. Dan geeft de Stichting de Brielse Dom samen met supplier JIM’s Exclusive Catering een presentatie van de mogelijkheden voor het gebruik van de ‘Brielse DOM, meer dan alleen Kerk’. Er is de mogelijkheid om met vooruitstrevende, maatschappelijk betrokken ondernemers uit de regio te netwerken. Het officiële programma start om 16.59 uur. Voor meer informatie kijk op www.debrielsedom.nl voor de mogelijkheden tot deelname aan dit event of neem contact op met Miriam Hijbeek: info@debrielsedom.nl

Uit de krant