Afbeelding

Een regen van medailles voor de meiden van RTC

wo 24 nov 2021, 08:00 Algemeen

Rockanje - Zaterdag 20 november was de 2e turncompetitie voor de meiden van RTC. Helaas zonder publiek dit keer, maar achteraf vonden de turnsters dit minder erg dan gedacht. De spanning bleek zonder publiek minder te zijn, omdat het wel een training leek.

Deze keer was het niet alleen een meerkamp wedstrijd, tegelijk ook een toestelfinale. Dit betekende dat er een hoop medailles werden uitgedeeld. Nika, Noor, Nya, Lynn en Danah turnden allemaal een goede nette wedstrijd, waardoor iedere prijsuitreiking extra spannend was.

Noor werd 2e in haar meerkamp. Nika viel helaas buiten de meerkamp prijzen. Beide dames hadden prijs in de toestelfinale: samen stonden ze op de 3e plaats bij sprong. Noor won zilver op de brug en goud op de vloer.

In de 2e ronde was Nya aan de beurt. ZIj werd 3e in de meerkamp en won brons bij sprong en goud bij zowel balk als vloer.

Danah en Lynn kwamen de 3e ronde in actie. De vorige wedstrijd wonnen ze allebei in de meerkamp, hier lagen de punten met de andere turnsters erg dicht bij elkaar.

In de meerkamp wonnen beide dames geen medaille, op de toestellen wel. Danah was 2e op sprong en 2e op brug. Lynn was 3e op brug en 2e op balk.

RTC kijkt terug op een geslaagde TUCO met mooie oefeningen en goede prestaties!

Uit de krant