Afbeelding
Pixabay

In december 22 procent minder nieuwe auto’s verkocht

Algemeen 146 keer gelezen

De autoverkopen zijn in de laatste maand van het jaar meer dan 20 procent lager uitgekomen dan in december 2020. Dat blijkt uit de stand per 30 december bij dataspecialist RDC. Die staat op de één na laatste dag van de maand op 26.775 nieuw geregistreerde personenauto’s, een daling met ruim 22 procent op jaarbasis. 

Die daling betekent dat er geen sprake is van enig herstel op de vaderlandse automarkt. Een ‘inhaalslag’ met nog net voor de jaarwisseling geregistreerde elektrische modellen is dit jaar ook uitgebleven. De scherpe daling van de verkopen houdt nu al maanden aan. In november lagen de autoverkopen 17,5 procent lager, in oktober kwam de daling uit op een op record 23,7 procent, in september en augustus op 16,9 resp. 16,8 procent en in juli op 22 procent.

Chiptekort

BOVAG, RAI Vereniging en RDC schrijven de misère toe aan het chiptekort. “Het mondiale tekort aan computerchips speelt de autobranche nog immer parten en de verwachting is dat deze problematiek nog minstens tot halverwege volgend jaar voor problemen blijft zorgen. De orderportefeuilles bij autodealers zijn over het algemeen goed gevuld, maar veel fabrikanten kunnen momenteel niet voldoende produceren,’’ schreven de organisaties in het marktbericht over november.

Bron: Automobiel Management 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant