Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 172 keer gelezen

Wandelen

Bij Natuurmonumenten kun je een gratis wandelrouteboekje bestellen met routes uit de regio geselecteerd door de boswachters. Vraag het boekje gratis aan via www.natuurmonumenten.nl

Schilderen en tekenen

Zwartewaal - Na een succesvol eerste seizoen geeft kunstenares Marlies Verda opnieuw een reeks van 5 lessen bij Galerie Kunst In Uitvoering in Zwartewaal. 

Marlies deelt graag haar enthousiasme voor kunst en heeft jarenlange ervaring in kunstlessen voor kinderen en volwassenen, haar aanpak is out of the box waardoor de lessen altijd verrassend zijn. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met fantasiedieren of portretten, in elke les kun jij je creativiteit kwijt. Meld je snel aan! Je aanmelding is geldig voor alle lessen. 

Let op! Na aanmelding hoor je een bevestigingsmail te ontvangen. Door een probleem in het systeem komen sommige aanmeldingen niet goed aan. Als je een bevestiging ontvangt kun je zeker zijn van deelname. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan even contact op met de onderstaande jongerenwerker. Leeftijd: groep 5 t/m 8. Start: 18 januari. 

Fotowedstrijd Zuid-Hollands Landschap

Vier keer per jaar houden de natuurbeschermers van het Zuid-Hollands Landschap een fotowedstrijd, met telkens een ander thema. Het thema van de huidige fotowedstrijd is ‘Winterzon’. Omdat de winter vol onverwachte, lichte momenten zit: een mooi laag zonnetje, vroege bloeiers, vogels dicht bij huis, oogverblindend witte sneeuw, enzovoort. 

Tot 18 januari kan je via de website zuidhollandslandschap.nl foto’s insturen met als thema: Winterzon. De winnaars krijgen een mooie afdruk van hun foto en de foto’s van de jurywinnaars worden gepubliceerd in het tijdschrift van het Zuid-Hollands Landschap. Kijk op zuidhollandslandschap.nl voor meer informatie en de spelregels.

Online Escaperoom

Woon je in de gemeente Brielle en ben je jonger dan 25 jaar? Dan biedt de gemeente Brielle jou de mogelijkheid om een toffe online escape room te spelen met jouw team van 2-8 personen. Helemaal corona-proof! En tof om te doen! De game kun je altijd spelen en duurt ongeveer 2,5 uur. Maar let op: op=op! De gemeente heeft een beperkt aantal spellen ingekocht dus wees er snel bij!

Goed om te weten: direct toegang tot het spel. geen tijdsslot: speel wanneer het júllie uitkomt, slechts 1 ticket nodig per team, een team kan bestaan uit 2-8 personen. Per e-mail ontvang je de toegangscode en link naar het spel. Kaartjes bestellen kan via https://www.mariasvilla.nl/brielle

Na jouw aanvraag van de spelcode ontvang je alle instructies per e-mail. Zijn jullie er klaar voor? Laat het mysterie beginnen! Veel succes! Game on!

Join us!

Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam. Door de coronacrisis is dat aantal op dit moment zelfs hoger. 

Voel jij je vaak alleen? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join us. Zij brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden. In samenwerking met Stichting Push start Join us drie groepen: twee voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar en eentje voor jongeren in de leeftijd van 18-25 jaar. 

Bij Join us doe je veel leuke dingen en helpen ze je sociaal sterker worden. Samen met andere jongeren bedenk en organiseer je allerlei activiteiten. De groep bepaalt dus zelf hoe de avond eruit ziet. Daarbij leer je hoe je iets kunt organiseren. Denk aan een avondje gamen, spelletjes doen, gourmetten, een filmpje kijken, voetballen, bowlen en nog veel meer toffe dingen! 

Tijdens de avonden zijn er begeleiders aanwezig die je helpen sociaal sterker te worden! Natuurlijk is het de eerste keer spannend om naar Join us te komen. Dat vindt iedereen! Maar eenmaal bij Join us zul je merken dat de sfeer heel gezellig is. Dat je welkom bent en jezelf mag zijn. 

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Je kunt jezelf aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis.

Theater voor pubers

Brielle - Kruip in de huid van iemand anders, leer samenwerken, ontwikkel spraak en spelvaardigheden, durf te presenteren en creëer  zelfvertrouwen. Dit is in het kort wat theater bij Dramagroep MaJo inhoudt. Je gaat samen met een enthousiaste groep kinderen een jaar lang repeteren om uiteindelijk een spetterende voorstelling te geven in het Brestheater.

Aanbod: 21 lesssen; 1 generale repetitie in het Brestheater; 1 uitvoering in het Brestheater. Les van 19:30-20:30, prijs: € 225,00. Leeftijd: 12 t/m 21. Doelgroep: Klas 1 t/m 6. Aanmelden bij Lars de Bruijn: l.debruijn@stichting-push.nl of tel. tel:06-30891806

IDO en Digicafé open

Regio - Misschien voor sommigen onverwachts, maar alle 7 vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn in de lockdown open.

Open om te lezen, om te leren, om te ontmoeten en te ontdekken. Open, omdat de bibliotheek belangrijk is en essentiële dienstverlening aanbiedt. Dit alles natuurlijk op gepaste afstand en met de maatregelen in acht. De reguliere activiteiten zijn geannuleerd tot 14 januari 2022 maar daarentegen zijn mensen wel welkom bij het IDO spreekuur en het Digicafé.

IDO spreekuur
Voor vragen over de digitale overheid kun je terecht bij het IDO spreekuur. Dit spreekuur is wekelijks geopend voor vragen rondom uitkeringen, toeslagen, belastingen én vragen over de CoronaCheck-app. Vooral van dit laatste is de bibliotheek zich bewust dat velen hulp kunnen gebruiken in deze roerige tijd.

Op dit moment kun je voor het IDO spreekuur terecht op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in de bibliotheek in Brielle en op donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Hellevoetsluis. Aanmelden van te voren is niet nodig.

Digicafé
Heb je vragen over je smartphone, tablet, laptop of het internet? Bij het Digicafé vind je de antwoord op je vraag.

Aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. Het Digicafé is op de volgende tijden en locaties geopend: elke donderdag | 10.00-11.30 uur | Bibliotheek Brielle en elke woensdag | 13.00-14.30 uur | Bibliotheek Oostvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant