Meertje de Waal in winterse sferen
Meertje de Waal in winterse sferen

Meertje de Waal: Verhalen en (beeld)materiaal gezocht

di 11 jan 2022, 16:25 Algemeen

Rockanje - Meertje de Waal werd ooit landelijk bekend door geneeskrachtige modderbaden en bijzondere kalkafzettingen en rotsvorming (de beroemde ‘Rots’). 

Nu is het nog steeds een mooi stukje natuur in Rockanje, afgesloten voor het publiek en verscholen achter het riet. Vooral de (oudere) inwoners van Rockanje hebben nog vele en mooie herinneringen aan onder andere ijspret en schaatswedstrijden. En wie werd er als kind niet gewaarschuwd en schrik aangejaagd voor de ‘bodemloze’ Betjeskelder!

Twee enthousiaste vrijwilligers werken aan een project over het Meertje en proberen zoveel mogelijk informatie over diens cultuur, historie, flora en fauna te verzamelen om dit (hopelijk middels een documentaire) voor het nageslacht te bewaren. 

Daarvoor zijn zij op zoek naar authentieke verhalen, uniek/oud beeldmateriaal (zoals foto’s/film), vondsten, aandenkens enzovoort. Misschien heeft u - of hebben uw (groot)ouders - bijvoorbeeld op zolder of in de kast nog iets bijzonders liggen wat betrekking heeft op Meertje de Waal? 

Deel het s.v.p. met hen en help hen dit mooie stukje Rockanjese geschiedenis in zo uitgebreid mogelijk in beeld te brengen. 

Hebben zij u nog niet benaderd of gesproken, neemt u dan s.v.p. contact op met Piet Roelofs (tel. 06-21648799) of Betsy Hokke (rockanje59@gmail.com / betsyhokke@gmail.com). 

Alvast heel hartelijk bedankt!

Uit de krant