Afbeelding

Zuid-Hollandse automobilisten meer kans op autoschade

Algemeen 49 keer gelezen

Automobilisten hebben een groot risico op schade in de provincie Zuid-Holland, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier zo’n 7,9% groter dan elders in Nederland. Tiel blijkt de meest onveilige gemeente voor autobezitters.

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Schiedam, Rotterdam en Rijswijk meest onveilige gemeenten

Schiedam blijkt relatief onveilig voor automobilisten. In geen enkele gemeente in Zuid-Holland is de kans op autoschade namelijk zo groot als in deze stad (+52,1%). De top 5 gemeenten met de meeste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door:

  1. Schiedam (+52,1%)Rotterdam (+47,4%)Rijswijk (+43,8%)Barendrecht (+39%)Den Haag (+27,8%)

De gemeente Krimpen aan den IJssel komt juist als de veiligste Zuid-Hollandse gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. De kans op autoschade is hier juist 48,4% lager dan elders in Nederland. Ook in Zoeterwoude (-34%) en Oegstgeest (-29%) lopen automobilisten veel minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme. 

Meer informatie over het risico op autoschade in jouw gemeente vind je op: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autorisicometer 

Uit de krant