Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 30 keer gelezen

Peuter-voorleesontbijt

Brielle - Op woensdag 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen. De bibliotheek in Brielle organiseert daarom die ochtend om 10.15 uur een voorleesontbijt voor peuters. 

Het draait allemaal om het prentenboek van het jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’. Je gaat niet alleen samen lezen, maar je maakt ook samen een leuk monstertje om mee naar huis te nemen! De bibliotheek zorgt voor een lekker ontbijt voor zowel de kinderen als voor de ouders, en aanmelding vooraf is daarom ook verplicht. Ga hiervoor naar de agenda op de website van de bibliotheek: bzhd.nl

Films in de bieb

Regionaal – In de 7 vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta worden elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten georganiseerd. Ontdek het volledige programma op www.bzhd.nl.

· Woensdag 26 januari | Summerland | 13.30 uur | Bolwerk, Brielle
· Zondag 30 januari | La Dea Fortuna | 13.30 uur | Bibliotheek Hellevoetsluis
· Woensdag 2 februari | Drunk | 20.00 uur | Strandtheater Houten Kaap, Ouddorp
· Zondag 6 februari | Camille Claudel 1915 | Bibliotheek Hellevoetsluis
· Dinsdag 8 februari | Corpus Cristi | 14.00 uur | Leemgaarde, Oostvoorne

Biebcollege over Azië

Jan Midde reist al jaren de wereld rond met groepen mensen die zoeken naar ongebaande wegen, ongerepte natuur, in gebieden waar je alleen kunt komen door je ene voet voor de ander te zetten. Zijn ervaringen zijn opgeslagen in tienduizenden foto’s en vele reisverslagen die hij graag deelt in dit Biebcollege over adembenemend, avontuurlijk en verrassend Azië. Laat je meeslepen in zijn verhaal op donderdag 3 februari van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis in Cultuurhuis Nieuwe Veste. Leden van de bibliotheek betalen hier € 5,- en niet-leden € 7,50.

Creatief met Bloemen

Tinte - Groei en Bloei afdeling Voorne organiseert dit voorjaar de tweede reeks van de cursus ‘Creatief met bloemen’. Tijdens deze cursus gaat u weer leuke decoraties voor thuis maken waarbij diverse technieken aan bod komen. Ook is er ruimte voor een stukje theorie waarin o.a. het een en ander wordt verteld over het verwerken en verzorgen van bloemen en bladmaterialen. U zorgt zelf voor de bloemen en neemt u uw eigen gereedschap mee. Data: 27/01, 17/02, 010/03 en 31/03. Locatie: Vers van Voorne, Konneweg 4B in Tinte. Docent: Anneke van Paridon. Tijd: Donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten: € 44,- voor leden en € 50,- voor niet-leden. 

Voor aanmelden of informatie kunt u terecht bij Eta Geuzebroek, tel. 401901, e-mail: etageuzebroek@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op onze website: http://voorne.groei.nl

Online Escaperoom

Woon je in de gemeente Brielle en ben je jonger dan 25 jaar? Dan biedt de gemeente Brielle jou de mogelijkheid om een toffe online escape room te spelen met jouw team van 2-8 personen. Helemaal corona-proof! En tof om te doen! De game kun je altijd spelen en duurt ongeveer 2,5 uur. Maar let op: op=op! De gemeente heeft een beperkt aantal spellen ingekocht dus wees er snel bij! Goed om te weten: direct toegang tot het spel. geen tijdsslot: speel wanneer het júllie uitkomt, slechts 1 ticket nodig per team, een team kan bestaan uit 2-8 personen. Per e-mail ontvang je de toegangscode en link naar het spel. Kaartjes bestellen kan via https://www.mariasvilla.nl/brielle

Na jouw aanvraag van de spelcode ontvang je alle instructies per e-mail. Zijn jullie er klaar voor? Laat het mysterie beginnen! Veel succes! Game on!

Theater voor pubers

Brielle - Kruip in de huid van iemand anders, leer samenwerken, ontwikkel spraak en spelvaardigheden, durf te presenteren en creëer zelfvertrouwen. Dit is in het kort wat theater bij Dramagroep MaJo inhoudt. Je gaat samen met een enthousiaste groep kinderen een jaar lang repeteren om uiteindelijk een spetterende voorstelling te geven in het Brestheater. Aanbod: 21 lessen; 1 generale repetitie in het Brestheater; 1 uitvoering in het Brestheater. Les van 19:30-20:30, prijs: € 225,00. Leeftijd: 12 t/m 21. Doelgroep: Klas 1 t/m 6. 

Aanmelden bij Lars de Bruijn: l.debruijn@stichting-push.nl of tel. tel:06-30891806

Uit de krant