Voor Michael Scheffers voelt zijn start op school als een vliegende start
Voor Michael Scheffers voelt zijn start op school als een vliegende start

Michael Scheffers nieuwe rector Maerlant

Algemeen 80 keer gelezen

Brielle - Michael Scheffers is per 1 januari gestart als rector van het Maerlant te Brielle. Hij volgt Anders Vink op die ruim zeven jaar rector is geweest op deze school. Scheffers komt over van het Walburg College in Zwijndrecht, waar hij afdelingsleider bovenbouw havo/vwo is geweest.

Voor hem voelt zijn start op school als een vliegende start, 100 dagen kijken wat er moet gebeuren (wat veel rectoren wel doen) zit er niet in. Al op 3 januari, in de vakantie, heeft hij zijn eerste schoolleidingsvergadering gehad naar aanleiding van de persconferentie.

Op 10 januari is hij op school gestart met een online teambijeenkomst. Zelf had hij het team graag ‘live’ ontmoet, maar vanwege de maatregelen heeft de bijeenkomst online plaatsgevonden. Scheffers heeft de leerlingen de eerste dagen persoonlijk verwelkomd.

Scheffers is zeer te spreken over de ingezette weg met GRIP op Leren en de keuzemogelijkheden die de leerlingen worden geboden op zowel vakinhoudelijk gebied qua ondersteuning tijdens de flextijd als de mogelijkheden tot verbreding en verrijking tijdens P-tijd. Hij is dan ook van plan om de ingeslagen weg met het team voort te zetten en verder te ontwikkelen.

Ook met het Open Huis valt hij met zijn neus in de boter. Op woensdag 26 januari staat het Open Huis gepland van 15.00 – 20.00 uur. Hij is verheugd dat het Open Huis door kan gaan, weliswaar met gepaste maatregelen en een aangepast programma. Hij vindt het belangrijk dat leerlingen vooral op school komen kijken om de sfeer te proeven, dat kan op deze manier beter dan via een online bijeenkomst. De sfeer op het Maerlant is uniek! Scheffers kijkt ernaar uit om de kinderen uit groep 8 woensdag te verwelkomen op de prachtige school die het Maerlant is.

Voor de leerlingen uit groep 7, die de school uiteraard ook graag willen zien, organiseert het Maerlant een speciaal Open Huis op woensdag 25 mei. Informatie hierover volgt via de website van de school: www.maerlant.eu.

Uit de krant