Foto: Sjaal met Verhaal
Foto: Sjaal met Verhaal

Winter en toch lekker naar buiten!

Algemeen 36 keer gelezen

Brielle - Ga jij vandaag lekker naar buiten? Een flink stuk wandelen en onderweg een coffee to go halen. Vergeet je sjaal en handwarmers uit Nepal niet, dat maakt het nog een stuk aangenamer buiten!

Daarvoor kun je eens gaan kijken naar de lekkere warme sjaals, handschoenen, omslagdoeken en oorwarmers in de Wereldwinkel in Brielle. Inge, uit Middelburg, ging jaren geleden naar Nepal en werd toen geraakt door de schoonheid van de natuur en de prachtige bevolking. 

Vooral de kracht van de Nepalese vrouwen viel haar op. Ze nam sjaals mee die hier zo populair werden dat er steeds vraag was naar extra en nieuwe en andere producten, dus diverse reizen naar Nepal volgden. Het werd zo veel dat Inge haar eigen bedrijf ‘Sjaal met Verhaal’ oprichtte. Het bedrijf staat voor het creëren van werk en dus loon voor vrouwen in Nepal en Thailand en daarnaast worden er verschillende projecten ondersteund. In tijden van crisis, zoals bijvoorbeeld Covid-19, zet ‘Sjaal met Verhaal’ extra stappen om de gemeenschap te helpen.

Bij een bezoekje aan de Wereldwinkel zul je nu ook een tafel zien met enkele producten van de jaarlijkse “uitfairkoop”, zodat er weer een plaatsje komt voor nieuwe producten.

De winkel is ook op zondag 6 februari open van 13.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant