Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 125 keer gelezen

Opera in Prinsenkwartier

Brielle - Op woensdagavond 2 februari kunt u bij Welzijn Ouderen in Het Prinsenkwartier kijken en luisteren naar een gezellige operette. Ze draaien de operette Der Graf von Luxemburg van de componist Franz Lehár. 

Deze operette is een Weense kijk op het bohemienleven in Parijs aan het begin van de 20e eeuw. Het verhaal draait om de verarmde aristocraat René van Luxemburg en een glamoureuze operazangeres Angèle Didier die op verzoek van de Russische prins Basil Basilowitsch een schijnhuwelijk zijn aangegaan zonder elkaar ooit te zien. Na drie maanden zal het echtpaar gaan scheiden zodat de prins met Angèle, die dan een titel heeft, kan trouwen. Helaas lopen gebeurtenissen soms anders dan ze zijn bedacht. Wilt u weten of de prins uiteindelijk met zijn droomvrouw gaat trouwen? Kom dan naar Welzijn Ouderen. 

De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om19.00 uur. Afloop ongeveer 22.15 uur. U vindt Het Prinsenkwartier op M.H. Trompstraat 135. Toegangsprijs € 3,50 en Catharinapashouders betalen € 1,50. (Pinnen of contactloos). 

In verband met de pandemie graag eerst aanmelden. Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.30 uur). Of per email bij receptiewo@catharinastichting.nl

Films in de bieb

Regionaal – In de 7 vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta worden elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten georganiseerd. 

Ontdek het volledige programma op www.bzhd.nl.
· Zondag 30 januari | La Dea Fortuna | 13.30 uur | Bibliotheek Hellevoetsluis
· Woensdag 2 februari | Drunk | 20.00 uur | Strandtheater Houten Kaap, Ouddorp
· Zondag 6 februari | Camille Claudel 1915 | Bibliotheek Hellevoetsluis
· Dinsdag 8 februari | Corpus Cristi | 14.00 uur | Leemgaarde, Oostvoorne

Biebcollege over Azië

Jan Midde reist al jaren de wereld rond met groepen mensen die zoeken naar ongebaande wegen, ongerepte natuur, in gebieden waar je alleen kunt komen door je ene voet voor de ander te zetten. Zijn ervaringen zijn opgeslagen in tienduizenden foto’s en vele reisverslagen die hij graag deelt in dit Biebcollege over adembenemend, avontuurlijk en verrassend Azië. 

Laat je meeslepen in zijn verhaal op donderdag 3 februari van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis in Cultuurhuis Nieuwe Veste. Leden van de bibliotheek betalen hier € 5,- en niet-leden € 7,50.

Creatief met Bloemen

Tinte - Groei en Bloei afdeling Voorne organiseert dit voorjaar de tweede reeks van de cursus ‘Creatief met bloemen’. Tijdens deze cursus gaat u weer leuke decoraties voor thuis maken waarbij diverse technieken aan bod komen. Ook is er ruimte voor een stukje theorie waarin o.a. het een en ander wordt verteld over het verwerken en verzorgen van bloemen en bladmaterialen. U zorgt zelf voor de bloemen en neemt u uw eigen gereedschap mee. Data: 27/01, 17/02, 010/03 en 31/03. Locatie: Vers van Voorne, Konneweg 4B in Tinte. Docent: Anneke van Paridon. Tijd: Donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten: € 44,- voor leden en € 50,- voor niet-leden. 

Voor aanmelden of informatie kunt u terecht bij Eta Geuzebroek, tel. 401901, e-mail: etageuzebroek@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op onze website: http://voorne.groei.nl

Online Escaperoom

Woon je in de gemeente Brielle en ben je jonger dan 25 jaar? Dan biedt de gemeente Brielle jou de mogelijkheid om een toffe online escape room te spelen met jouw team van 2-8 personen. Helemaal corona-proof! En tof om te doen! 

De game kun je altijd spelen en duurt ongeveer 2,5 uur. Maar let op: op=op! De gemeente heeft een beperkt aantal spellen ingekocht dus wees er snel bij! Goed om te weten: direct toegang tot het spel. geen tijdsslot: speel wanneer het júllie uitkomt, slechts 1 ticket nodig per team, een team kan bestaan uit 2-8 personen. Per e-mail ontvang je de toegangscode en link naar het spel. Kaartjes bestellen kan via https://www.mariasvilla.nl/brielle.. Na jouw aanvraag van de spelcode ontvang je alle instructies per e-mail. 

Zijn jullie er klaar voor? Laat het mysterie beginnen! Veel succes! Game on!

Uit de krant