Afbeelding

Gemeenten Voorne-Putten tekenen samenwerkingsovereenkomst Dementie Vriendelijke Samenleving

Algemeen 304 keer gelezen

Voorne-Putten - Op 9 maart 2022 is de samenwerkingsovereenkomst getekend ten behoeve van de ontwikkeling van een Dementie Vriendelijke Samenleving. Het belangrijkste doel van deze overeenkomst is dat mensen met dementie als volwaardige inwoners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Deze samenwerkingsovereenkomst is een vervolg op de eerdere overeenkomst die in 2016 getekend is.

De wethouders van de gemeenten op Voorne-Putten waren ter gelegenheid van deze ondertekening in Theater De Stoep in Spijkenisse bij elkaar gekomen tijdens het Symposium ‘Dementie’. Deze bijeenkomst was georganiseerd door Alzheimer Nederland, afdeling Voorne-Putten Rozenburg (VPR). Daarnaast waren directeuren van diverse zorg- en welzijnsinstellingen op Voorne-Putten en de ketenzorg Dementie aanwezig om mede te ondertekenen.

Dirk van der Schaaf van Alzheimer Nederland, afdeling VPR kwam als eerste aan het woord: “Samenwerking op het onderwerp dementie is van groot belang en de dementiescan die gemeenten gaan uitvoeren is een belangrijk onderdeel binnen deze overeenkomst. Daardoor kunnen we de effecten zien van alle inzet die gepleegd wordt”. Door middel van de dementiescan laten de gemeenten tweejaarlijks onderzoeken hoe dementievriendelijk de gemeente is, wat de gemeente kan doen om dit concreet te verbeteren en hoe de gemeente scoort ten opzichte van andere gemeenten als het gaat om dementievriendelijkheid.

Wilbert Borgonjen sprak namens de gemeenten en liet weten de overeenkomst met plezier te ondertekenen. Hij was verheugd dat er diverse initiatieven ontwikkeld zijn en gaan worden op Voorne-Putten, zoals het gezamenlijk koken door mensen met dementie en hun naasten. Conny Bouwer van Ketenzorg Dementie liet tot slot nog weten: “’Wij zijn als ketenzorg heel blij met de samenwerking, we hebben elkaar nodig. Het is goed om ook de komende tijd gezamenlijk de schouders hieronder te zetten”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant