Afbeelding

Maas overhandigt 1e donatie aan Prinses Máxima Centrum

Algemeen 752 keer gelezen

Oostvoorne - Het was een belangrijk moment voor Maas de Graaff uit Oostvoorne en ‘zijn’ Stichting Maas. In het Prinses Máxima Centrum overhandigde Maas dinsdag een cheque van maar liefst € 45.000,- voor onderzoek naar kinderkanker. De grote droom van Maas is dat er een magisch medicijn komt.

Er is veel onderzoek nodig naar kinderkanker. Via donaties, fondsenwerving en de webshop van ‘De Avonturen van Maas’ haalt Stichting Maas geld op voor onderzoek. Maas vertelt: “Kanker krijgen is heel erg. Mijn droom is dat er een medicijn komt dat alle kinderen beter maakt. In het Prinses Máxima Centrum werken de beste onderzoekers. Ik hoop dat de onderzoekers veel kinderen kunnen helpen.”

Geld voor onderzoek

De cheque van Stichting Maas gaat naar belangrijke onderzoeken. Dr. Ruben van Boxtel en zijn collega’s richten zich op het ontstaan van kanker. Met deze kennis kunnen diagnose, behandeling en preventie worden verbeterd. Ook draagt Stichting Maas bij aan een project van het Prinses Máxima Centrum en het kindertumorcentrum in Heidelberg, Duitsland. Dr. Roland Kuiper en collega’s onderzoeken de erfelijke aanleg voor kinderkanker. De kankercellen kunnen bij een erfelijke vorm vatbaar zijn voor een andere behandeling. Het is daarom belangrijk om deze vorm te herkennen.

Stichting Maas

Maas, geboren in 2013, zet zijn ervaring met kanker om in een hartenwens: een magisch medicijn voor kinderen met kanker. Stichting Maas zet zich in om de droom van Maas waar te maken. Hier is veel onderzoek voor nodig. Stichting Maas haalt geld op voor onderzoek, bijvoorbeeld via de webshop van ‘De avonturen van Maas’ en door het aantrekken van donaties. Ook richten de vrijwilligers zich op fondsenwerving via evenementen en samenwerking, zie www.deavonturenvanmaas.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant