Ploni Wiekmeijer – Stortenbeker
Ploni Wiekmeijer – Stortenbeker

Kunstwerkroute Kunstwerk Westvoorne

Algemeen 315 keer gelezen

Kunstwerk Westvoorne is blij om na twee jaar afwezigheid weer een kunstwerkroute te kunnen organiseren. Op 24, 25 en 26 juni exposeren 47 kunstenaars uit verschillende disciplines hun werk op mooie locaties in Voorne. Deze editie wordt extra feestelijk omdat we dit jaar ons derde lustrum vieren, met mooie, leuke en in ieder geval altijd boeiende optredens van muziekgezelschappen.

Aan de Kunstwerkroute is een fietsroute gekoppeld die u door het mooie duingebied voert, langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstwerkroute. Alle locaties zijn ook uitstekend per auto te bereiken. 

Tot eind juni stellen wij de deelnemers aan u voor. Uitgebreide informatie is te vinden op kunstwerkvoorne.nl

Ploni Wiekmeijer – Stortenbeker
Schildert met acrylverf en soms olieverf . Experimenteert met materialen zoals papier en structuurpasta. In haar werk zoekt ze naar harmonie, rust en evenwicht. De laatste jaren maakt ze graag abstracte landschappen, vaak geïnspireerd door het werk van vroegere kunstschilders.

Nell Boerma
Werkt sculpturen van verschillende steensoorten gepolijst af met een organische, afgeronde belijning. Haar werk is herkenbaar, maar laat alle ruimte voor de eigen verbeeldingskracht van de toeschouwer.

Marianne van Zeeventer
Haar grote passie is steen, dat ze bewerkt tot abstracte, vaak strakke vormen, regelmatig in combinatie met perspex of lood, Haar inspiratiebron is de architectuur en soms het mysterieuze. Dat mysterieuze kun je terugzien in haar objecten van zink, maar ook in  andere materialen.

Sarette Bakelaar
Maakt voor haar sieraden gebruik van de verloren was methode, een eeuwenoude giettechniek. Zelf zegt ze: ‘het is beeldhouwen in het klein’. Ze maakt ook sieraden in opdracht. U kunt uw oude juwelen om laten smelten tot een nieuw sieraad, dat u weer met liefde gaat dragen en dat nog steeds de emotionele waarde bezit.

Nell Boerma
Marianne van Zeeventer
Sarette Bakelaar

Uit de krant