De vijf leden van de nieuwe speltak Plusscouts
De vijf leden van de nieuwe speltak Plusscouts R.P.van de Velde

Een nieuwe speltak voor Scouting De Strandvogels

Algemeen 279 keer gelezen

Oostvoorne - Afgelopen zaterdag zijn ze geïnstalleerd, bovenop de Burcht van Oostvoorne: vijf leden van de nieuwe speltak: Plusscouts.

Bij scouting zijn welpen wel bekend, evenals de scouts. Als een scout 16 jaar is, gaat deze over naar de volgende speltak: de stam. Zij organiseren hun eigen activiteiten en zij kunnen kiezen of ze aan hun leiding loopbaan willen beginnen door stage te lopen bij de welpen en de scouts.

Vaak gebeurde het dat een stamlid zijn lidmaatschap moest opzeggen door studie of werk.

Vandaar een nieuwe speltak. Voor 16+ers, die verbonden willen blijven met de vereniging, maar niet de tijd hebben voor wekelijkse activiteiten.

Als plusscout ben je vrijwilliger en lever je een actieve bijdrage aan de vereniging. Bijvoorbeeld door mee te helpen bij evenementen, taken binnen het bestuur of klussen in en rondom het clubhuis. Daarnaast organiseren zij 4x per jaar een uitje voor deze speltak. 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie; kijk op www.strandvogels.eu of mail naar info@strandvogels.eu of kom op zaterdag een kijkje nemen bij het clubhuis aan Grenspad 2 in natuurgebied De Heveringen.

Je bent van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant