Het afscheid van Henk Scheele en Arie-Pieter Noordermeer
Het afscheid van Henk Scheele en Arie-Pieter Noordermeer

Afscheid en benoeming commissarissen Rabobank

Algemeen 227 keer gelezen

Regio - Henk Scheele heeft zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden tijdens de ledenraadsvergadering van 5 april 2022 neergelegd. 

Voor zijn werk gedurende een termijn van 12 jaar ontving hij een gouden speld. Nu draagt hij het voorzitterschap van de RvC over aan Yolande van den Boom. 

Zilveren speld
Tegelijkertijd met Henk Scheele is er afscheid genomen van commissaris Arie-Pieter Noordermeer. Hij ontving een zilveren speld voor zijn jarenlange inzet. Als nieuw RvC-lid heetten we Lisanne van Damme en Leo Stehouwer van harte welkom.

Trots
In 2009 trad Henk Scheele toe tot de RvC en in 2016 werd hij aangewezen als voorzitter. ‘Er is enorm veel gepasseerd de afgelopen jaren, onder andere diverse benoemingen van directeuren, samenvoegingen tussen lokale banken en de coöperatievernieuwing die is doorgevoerd.

Ik heb mijn taak als commissaris altijd met veel plezier uitgevoerd. Nu mijn maximale termijn van 12 jaar afloopt is het moment gekomen om het stokje over te dragen,’ aldus Scheele. ‘Ik ben er trots op dat Yolande mij opvolgt. Ik heb alle vertrouwen in haar als voorzitter.’
Bijdrage leveren
Yolande van den Boom over haar benoeming: ‘Ik heb heel veel zin om de handschoen op te pakken. Het is de maatschappelijke oriëntatie die Rabobank uniek maakt.

Een bijdrage leveren aan het invullen van de maatschappelijke thema’s en het coöperatieve gedachtengoed van de Rabobank is waar ik me, samen met de andere leden van de RvC, graag voor inzet.’

Nieuwe commissaris
Henk Scheele was niet alleen voorzitter van de RvC, maar ook van de ledenraad van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden. Deze rol draagt hij nu over aan de nieuwe commissaris Leo Stehouwer.

Leo is al sinds 2017 lid van de ledenraad. Hij woont in Numansdorp en heeft door zijn diverse maatschappelijke functies een groot netwerk op de Zuid-Hollandse Eilanden.

Jongste commissaris
Jongste commissaris van Nederland Lisanne van Damme is aangenomen als nieuw lid van de RvC. Met haar 24 jaar is zij momenteel de jongste commissaris bij Rabobank.

Lisanne is geboren in Spijkenisse en studeert in Rotterdam, daardoor heeft ze een groot netwerk op de Zuid-Hollandse Eilanden en in Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant