Groep 8 WhatsApp
Groep 8 WhatsApp

Wat we waarnemen, is wat in onze verbeelding aanwezig is

Algemeen 236 keer gelezen

Oostvoorne - Kinderen van CNS De Nieuwe Weg in Oostvoorne hebben volop gebruik kunnen maken van hun fantasie.

Het is alweer de één na laatste basisschool waarop fotografe en videomaakster Anne-Roos Radings (31 jaar) van Capture Life gastlessen geeft. De laatste school zal de Zeewinde in Rockanje zijn.

In zes verschillende lessen over onder andere portret, dieren en productfotografie komen de kinderen in aanmerking met diverse manieren van fotografie. Ze maken hierbij gebruik van hun telefoon.

Visie van Anne-Roos
Ik wil de kinderen op deze leeftijd vooral veel zelf laten proberen. Bovendien laat ik de kinderen zien dat ieder mens een beeld op zijn/haar eigen wijze interpreteert. Dit toon ik aan de hand van een foto experiment. Ook zijn er veel beelden die veelal hetzelfde overkomen/binnenkomen en dit toon ik ook aan voor de klas.

De foto’s die de leerlingen maken, alleen en in groepjes, worden ook op het digibord getoond. De kinderen krijgen van mij de opdracht om vervolgens positieve feedback en/of een compliment aan elkaar te geven. Dit is goed voor het zelfvertrouwen van de kinderen en o.a. voor hun sociale ontwikkeling, etc’, aldus Anne-Roos.

Ouders van kinderen die behoefte hebben aan fotografie lessen kunnen contact opnemen via info@capture-life-now.nl of via Stichting-Push en vragen naar Anne-Roos.

Deze gastlessen zijn onderdeel van een groter programma die onderdeel uitmaken van het tussenschools aanbod. Dit alles wordt georganiseerd door Stichting PUSH.

Elena groep 7
Groep 7 Harm en Jamie WhatsApp
Sophie groep 8
Friso en Auron groep 8
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant