De beeldschone dames in de Wereldwinkel
De beeldschone dames in de Wereldwinkel

Beeldschone beelden in de Wereldwinkel in Brielle

Algemeen 137 keer gelezen

Brielle - In 2009 kregen Roberto en Etta het idee om mooie expressieve beelden te maken.

Etta is een buitenlande ontwerpster en Roberto is zijn leven lang al met klei aan het werk. Zij creëren de beelden samen. Etta ontwerpt en samen voeren ze het ontwerp uit. Hun samenwerking wordt een groot succes en zo zijn ze uitgegroeid tot een werkplaats waar 16 mensen onder goede omstandigheden en met veel plezier werken.

Er wordt een prototype gemaakt en als die goed is, worden er mallen gemaakt en de klei wordt in deze mallen gekneed. Deze moeten minimaal een halve dag drogen. Na het drogen wordt de mal verwijderd en kunnen de details handmatig worden aangebracht. Na een week drogen in de schaduw en uit de wind en daarna nog 5 uur in de oven, worden de scheurtjes dichtgesmeerd en gladgeschuurd en beschilderd.

Door het vele handwerk zijn geen twee beelden hetzelfde. Met hun sierlijke houding en prachtige kleuren zijn de dames voor elk interieur te koop en zo helpen ze de makers en hun gezinnen in Mexico. Esperanza ( importeur) heeft met elke producent contact, wat zorgt voor lange werkrelaties en sterkere posities op de arbeidsmarkt voor de producent.

Bezoek deze mooie dames in de Wereldwinkel te Brielle!

Uit de krant