Afbeelding

Beeldentuin Ravesteyn: inspirerende combinatie van kunst, cultuur en natuur

Algemeen 244 keer gelezen

Heenvliet – Van vrijdag 20 mei tot en met zondag 12 juni is de ruïne Ravesteyn in Heenvliet weer het decor van de jaarlijkse Beeldentuin Ravesteyn. Ook dit jaar weet deze expositie de bezoeker te verrassen met een grote variëteit aan kunstwerken van meer dan 20 kunstenaars.

Wandelend over het landgoed van 5 hectare ontdek je, naast de ruïne, vele sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties. Op een fraaie en boeiende wijze zijn de kunstwerken in de prachtige natuur van het landgoed geplaatst. Een van de hoogtepunten is de ruïne, die zelf ook als expositieruimte dient.

De kunstenaars

Het werk van een van onze oudste, nog actieve kunstenaar Klaas Gubbels (88 jaar) neemt een vooraanstaande plaats in. Behalve het werk van deze kunstenaar valt er nog heel veel meer te ontdekken tijdens de wandeling. De levensgrote sculptuur “Cypress” van Herma de Wit (brons) is een ode aan de natuur, waarin je kan staan om de natuur van binnen te ervaren. Verrassend zijn ook de kunstwerken van Ahmet Akay (RVS-objecten), Jan Aldenhoven (houten beelden), James Aldridge (cut out kunst), Josée Bastiaenen (glas), Antoinette Cremers (van glas tot kunststof), Roland de Jong Orlando (cortenstaal), José Jonkers (installaties), Kamagurka (cartoonkunst), Jonneke Kodde (brons), Jelle Korevaar (kinetisch werk), Jeroen Meijs (brons/multi-materiaal), Conny Pols (keramiek), Ei-Ei Producties/Rianne Schaaf en Paul Reker (installatie), Bert Sterk (glas), Rieke van der Stoep (brons), Studio Roex/Nic Roux, Jeske Kapitein (meubeldesign), Koos Veerkamp (metaal), André Vranken (multi-materiaal), Karin van de Walle (keramiek), Cissy van der Wel (steen) en Han van Wetering (brons/keramiek). Tijdens de openingsdagen zijn geregeld kunstenaars zélf in de tuin aanwezig. Ze beantwoorden met plezier vragen van bezoekers over hun tentoongestelde werken. Volg de Facebook-pagina Beeldentuin-Ravesteyn-Heenvliet. En kijk voor foto’s op het Instagram account Beeldentuin Ravesteyn.

Combinatie van kunst, cultuur en natuur

De beeldentuin wordt dit jaar voor de 27-ste keer georganiseerd door professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst, een oog voor schoonheid en hart voor het historische landgoed Ravesteyn. Beeldentuin Ravesteyn is daarmee ook dit jaar weer een inspirerende plek om te zijn.

Beeldentuin Ravesteyn is een initiatief van Stichting Stede & Vrye Heerlykheyt en heeft als doel genieten van kunst, cultuur en natuur. Uit de kaart- en kunstverkoop wordt o.a. het onderhoud aan de ruïne betaald.

Bezoekersinformatie

Een bezoek aan de Beeldentuin start bij de ingang aan de Korte Welleweg in Heenvliet. De beeldentuin is tussen vrijdag 20 mei tot en met zondag 12 juni 2022 geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur Op tweede pinksterdag is de tuin gesloten. Verder zijn er verschillende arrangementen en aparte groepsbezoeken te boeken. E-tickets zijn te verkrijgen via www.beeldentuinravesteyn.nl.

Een rustpunt, om bij te komen van de vele indrukken, is het tijdelijke theehuis, waar een drankje en heerlijk gebak wordt geserveerd.

Voor kinderen is er gedurende de expositie een leuke speurtocht, waarmee een prijs valt te winnen. Op Hemelvaartsdag is er een kunstworkshop, waar kinderen een eigen kunstwerk kunnen maken onder begeleiding van een kunstenaar.

Uit de krant