Afbeelding

Maria Rust in Rockanje: seizoen weer begonnen

Algemeen 266 keer gelezen

Rockanje - De werkgroep Maria Rust brengt jaarlijks de oude begraafplaats aan de Zeeweg op orde voor de Dodenherdenking op 4 mei. De leden van de werkgroep zijn daarna elke dinsdag bezig met het onderhoud van de graven. De begraafplaats is iedere dag te bezoeken, maar zeker op dinsdag is iedereen van harte welkom om langs te komen.

Bij droog weer zijn er leden van de werkgroep (onderdeel van de Historische Vereniging Westelijk Voorne) aanwezig, op dinsdagen van 1 mei tot 1 oktober. Ze schoffelen, harken, houden de planten in leven en doen restauratieklusjes, zoals het zwarten van de letters op de grafmonumenten.

Derde dinsdag

In de zomer is er op elke derde dinsdag van de maand een Open Dag, van 10.00 uur tot 15.00 uur. Weer of geen weer: bezoekers kunnen dan informatie vragen over familieleden die op Maria Rust begraven liggen. Op 16 juni wordt er extra aandacht besteed aan foto’s van Rockanjenaren. De werkgroep heeft veel foto’s om te laten zien en is altijd op zoek naar nieuwe, onbekende foto’s. Op 21 juli staan de personen centraal die in 1922 honderd jaar geleden zijn overleden. Ook op 18 augustus en 20 september kunnen bezoekers informatie komen halen en brengen. De werkgroep kan bezoekers helpen met genealogische vragen in het algemeen en met vragen over inwoners van Rockanje in het bijzonder.

Open Monumentendag 

Als vanouds doet Maria Rust weer mee aan de Open Monumentendagen, die aandacht schenken aan ons cultureel erfgoed: op zaterdag 10 september staat het hek wijd open voor iedereen die een rondwandeling wil maken. Meer informatie over het programma op die dag volgt op de website: www.mariarust.nl. Overigens: iedereen kan altijd op elke moment genieten van de rust en de geschiedenis van deze plek. Aan de muur van het baarhuisje hangt een plastic boxje met wandelingen (op papier) waarvan bezoekers er een mee kunnen nemen op hun rondgang.

Afbeelding

Uit de krant