Sven Groenenboom scoorde twee keer voor Rockanje in de met 0-5 gewonnen uitwedstrijd bij OFB. (Archieffoto: Wil van Balen).
Sven Groenenboom scoorde twee keer voor Rockanje in de met 0-5 gewonnen uitwedstrijd bij OFB. (Archieffoto: Wil van Balen).

Rockanje op schot bij OFB,OVV onderuit bij HBSS

Algemeen 137 keer gelezen

Ootgensplaat/Schiedam – Rockanje was afgelopen zaterdag op schot op bezoek bij OFB in Ooltgensplaat: 0-5. OVV verspeelde kon op bezoek bij HBSS in Schiedam een 0-1 voorsprong niet vasthouden: 2-1.

Een onvervalste hattrick van Vince van der Pol legde voor Rockanje al in de eerste helft van het duel bij OFB een stevige basis voor de uiteindelijke 0-5 zege. Sven Groenenboom maakte de andere twee goals voor de ploeg van trainer Harry Rusken, die vorige week dinsdag in de doordeweekse competitieronde ook al met o-4 won bij Melissant. 

Druk
Dat OVV in Schiedam geen punten kon pakken voerde de druk op de degradatiekraker van komende zaterdag in Oostvoorne tegen SC Botlek alleen nog maar verder op. ‘Die wedstrijd tegen Botlek moeten we absoluut winnen,’ rekende OVV-trainer Marcel Langeveld. ‘Ons programma in de laatste twee competitiewedstrijden lijkt zwaarder dan dat van SC Botlek, dus moeten we in een direct duel proberen om een gaatje van drie punten te slaan. Na zo’n zwaar seizoen is een nacompetitie om degradatie te ontlopen niet zo’n aanlokkelijke gedachte. Dus als het even kan moeten we proberen om FC Vlotbrug en SC Botlek onder ons te houden. Maar zo denkt SC Botlek er ook over. Die willen FC Vlotbrug en ons onder zich houden. Het wordt dus spannend aan de Zwartelaan!’

Uit de krant