Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 126 keer gelezen

Trefpuntavond Leemgaarde

Oostvoorne - Op donderdag 19 mei is de volgende Trefpuntavond waarop ze weer iedereen zonder voorbehoud mogen uitnodigen. Op deze avond hebben ze in petto: SISTER SWINGmet ‘Don’t fence me in’. Het is al weer meer dan 75 jaar geleden dat er in Nederland een einde kwam een vijf zware oorlogsjaren. Jaren die voor altijd verbonden zullen zijn met angst en verdriet, zeker voor wie ze meegemaakt heeft en dat zijn er velen onder u.  Even moeten we dan toch ook denken aan al die mensen die dit en nog veel erger, meemaken in Oekraïne. Maar het waren  voor ons ook jaren die voor altijd verbonden kunnen zijn, met hoop, uitgedrukt in liedjes als ‘We’ll meet Again’, ‘Somewhere over the Rainbow’en ‘Bei mir bist du Schön’. De zangeressen van Sister Swingkoesteren deze liedjes en nemen ze dan ook mee in hun programma. De stemmen van Edit Bartos, Judith Schut en Katrien Verheijden voeren ons terug in de tijd. De avond begint, zoals altijd om 20.00 uur en zal duren tot 22.00 uur. Omdat dit de eerste keer is dat er ook bezoekers van buiten Leemgaarde mogen worden uitgenodigd, is het zaak dat u zich tijdig aanmeldt bij Pia. Toegang is, zoals altijd, gratis, drankjes zijn voor eigen rekening. Als u geen consumptiekaart wilt kopen. kunt u met pin afrekenen. Het wordt geheid een swingende avond, zorg dat u erbij bent!

Voortuinrommelmarkt

Brielle - Op 22 mei is er in de wijk Het Geuzenveld in Brielle een voortuin-rommelmarkt. De markt zal plaatsvinden in de Kalbrander-, Houtkoper- en Touwslagerstraat van 12.00 - 16.00 uur. 

Dauwtrappen

Oostvoorne - Een jarenlange traditie in Oostvoorne wordt weer opgepakt. Al decennia lang is het in Oostvoorne de traditie om te gaan dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Na 2 jaar van ‘rust’ is het dit jaar weer mogelijk om vroeg de duinen van Voorne in te trekken. Het is wel een wandeling voor de vroege vogels. Het inschrijven begint om 5.30 uur en is mogelijk tot 6.30. Het is een wandeling van 10 km waarbij je de mooie plekjes van het duingebied ontdekt. Onderweg is er de mogelijkheid voor een koffiestop en aan het einde een welverdiend ontbijt. Het begin en eindpunt zijn bij ’t Wapen van Marion aan de Zeeweg in Oostvoorne.

Brielsch Bierfestival

Brielle - Op zaterdag 28 mei om 13.00 uur gaan de deuren van ‘De Vergulde Colff’ en ‘t Kont van het Paard’ open. Op deze dag staan er zes brouwers verdeeld over twee locaties. De muziek gedurende de dag wordt verzorgd door ‘Cirque du Vinyl’, deze twee Briellenaren zullen een mix van genres spelen van soul tot rock en van 70’s tot nu.Ook zal er in beide locaties worden opgetreden door ‘Hendrikse’. De uit Dordrecht afkomstige Rob Hendrikse is een veelzijdig artiest. Hij staat ook bekend als Fixxxman, is grafisch kunstenaar, ontwerpt logo’s en maakt schilderijen, is daarnaast schrijver en muzikant. Als muzikant speelde Rob in binnen- en buitenland, en speelde de afgelopen jaren samen met onder andere Bas Paardekooper, Rob Orlemans, Cindy Peress (USA), Dilana Smith (USA/ZAF), Steve Payne (UK), Robert Smith, Ron Baggerman, Ron ‘El Kroppo’ Krop en nog vele anderen. Ook worden er gedurende de dag mini proeverijen verzorgd door biersommelier John Schut. Wilt u zeker zijn van deelname, reserveer dan alvast uw proefglas met vier muntjes (extra muntjes kunt u bij de bar aanschaffen) die u kunt inwisselen bij de deelnemende brouwerijen en aan de bar van ‘t Kont van het Paard. De kosten voor het proefglas en de vier muntjes bedragen €15,-. Reserveren kan via Brielschbierfestival2022@gmail.com

Uitvoering Ons genoegen

Rockanje - Zaterdagavond 28 mei organiseert Muziekvereniging Ons Genoegen haar jaarlijkse uitvoering in de Welkomkerk (Hoogvlietlaan 23). De zaal gaat om 19:30 uur open en het optreden start om 20:00 uur. Het belooft weer een afwisselend programma te worden, verzorgd door het combo, de slagwerkgroep en het orkest. Ook wordt in de pauze weer de gebruikelijke verloting gehouden. Er zijn mooie prijzen te winnen. Let op dat u deze avond uw loten, drankjes en eventueel entree gelden uitsluitend contant kunt betalen! Reserveren is aan te bevelen, want vol is vol! Als u als donateur het afgelopen jaar € 15,00 of meer gedoneerd heeft, kunt u twee gratis kaarten bestellen. Anderen betalen € 10,00 pp. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Vanaf woensdag 11 mei aanstaande kunt u per e-mail uw kaarten reserveren via concert@onsgenoegenrockanje.nl o.v.v. naam, adres, telefoonnummer, aantal kaarten en eventueel met de vermelding “vrijkaarten donateur 2022”. Telefonisch reserveren kan ook. Dit uitsluitend op maandagavond 16 en 23 mei tussen 19:30 en 20:30 uur via telefoonnummer : 06-25102254. De gereserveerde kaarten liggen op de avond zelf bij de ingang voor u klaar.

Uit de krant