Motorracen is niet alleen voorbehouden aan mannen, zoals deze coureur (of is het 'coureuse'?)  bewijst. (Foto: Wil van Balen).
Motorracen is niet alleen voorbehouden aan mannen, zoals deze coureur (of is het 'coureuse'?) bewijst. (Foto: Wil van Balen).

Rockanje Classic Races:goed bezocht motorfestijn

Algemeen 801 keer gelezen

RockanjeMet het goed bekeken defilé, waarin motoren in alle soorten en maten vorige week vrijdagavond aan het publiek voorbijtrokken, kon de 21ste editie van de Rockanje Classic Races geen betere promotor wensen. 

Nieuwsgierig naar wat de felgekleurde racemonsters en hun berijders allemaal konden op het unieke stratencircuit van Rockanje, stond het publiek een dag later rijen dik langs het parcours. 

Trialshow
De indrukwekkende demonstratie van elfvoudig Nederlands kampioen trial, Alex van den Broek, hadden velen de avond ervoor voorafgaand aan het defilé en de openbare keuring van de deelnemende motoren al gadegeslagen.
De trainingsronden, die de 220 deelnemende motoren (een recordaantal in de geschiedenis van Rockanje Classic) zaterdagochtend aflegden, werden al op de voet gevolgd door het publiek dat van de Classic Races een ontspannen dagje uit maakte. En toen de daadwerkelijke races in tal van verschillende categorieën ’s middags losbarstten, stond het publiek er bovenop.

Hoogtepunt
De demonstratieraces in de Supermotoklasse was een van de hoogtepunten van een heerlijke dag motorsport. Mede door de inspanningen van een organisatieploeg van zo’n 110 vrijwilligers kan Rockanje Classic terugkijken op een in alle opzichten geslaagd evenement.

Uit de krant