groep 7 met links Nely Groeneveld en Nelly de Man en rechts Jan Heijndijk en Joke Winkelhorst
groep 7 met links Nely Groeneveld en Nelly de Man en rechts Jan Heijndijk en Joke Winkelhorst

Schoolbezoek aan de Zeewinde te Rockanje

Algemeen 334 keer gelezen

Rockanje - Onlangs kwam de vraag aan de H.V.W.V de Duinhuisjes, of de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog nog te bezoeken was voor een bezoek van groep 7 van basisschool de Zeewinde.

Helaas, na de corona periode van twee jaar is de tentoonstelling vervangen door Naar zee met Jan Toorop (kunstschilder). 

Dat was jammer, de juf was bezig met het thema oorlog en zou ook nog een bezoek brengen aan de Biberbunker en dan zou ze het militaire van de bunker en het menselijke gedrag van de mensen mooi in beeld kunnen brengen.

Maar ze hadden een oplossing bedacht: ‘Als jullie niet naar ons kunnen komen dan komen wij naar jullie’. Ze vonden 4 personen, die ook aan de tentoonstelling hadden meegewerkt, bereid om hun verhaal ook aan groep 7 te vertellen. Dus: afgelopen woensdag 15 juni gingen ze op bezoek en met de voorwerpen die ze lieten zien konden ze toch vertellen over de sfeer en de spanning, die de oorlog met zich meebracht en brengt; zoals nu in Oekraïne. Er werd met veel aandacht geluisterd. Tot slot kregen de kinderen allemaal een banaan. Toen de haven van Rotterdam eindelijk weer open was en er weer voedsel aangevoerd kon worden, waren er ook bananen. Dit exotisch fruit was zo uniek voor die tijd dat er een lied over werd gemaakt. Het bananenlied!

Uit de krant