Afbeelding

Oogstdag Tinte op 20 Augustus

Algemeen 27 keer gelezen

Tinte - Een demonstratie van de graanoogst van het verleden tot heden en een maisdoolhof ter grote van een hectare: Evenals in 2007, 2012 en 2017 organiseren de Plattelandsjongeren Voorne ter ere van hun jubileum een Oogstdag in Tinte voor jong en oud!

Op 20 Augustus wordt boerderij de Dwaalhoeve aan de Konneweg in Tinte weer ingericht als Oogstdag terrein. De succesnummers uit 2017 keren weer terug: zo is er weer de Klompendans door lokale enthousiastelingen en de stoomgedreven houtzagerij staat ook weer op het erf. In de tuin wordt een Boerenmarkt georganiseerd met marktkramen van vooral lokale verkopers. Op het horecaplein is weer een optreden van shantykoor 3x Niks uit Heenvliet.

Voor de kinderen is er een kinderweide met als hoogte punt een gigantische draaimolen en natuurlijk het maisdoolhof! De graanoogst van verleden tot heden staat wederom centraal: er zijn demonstraties van zichten en oude combines en er is een tentoonstelling van de modernste graanoogstmachines. 

De Oogstdag wordt mogelijk gemaakt door sponsoren die zich middels een bedrijvenbeurs laten zien met wat zij te bieden hebben. Wil je deelnemen aan de Oogstdag of meer info kijk dan op de facebook van Oogstdag Tinte.

Uit de krant

Uit de krant