Joost Zwagerman
Joost Zwagerman Tom Baetsen

Kunstwerkroute Kunstwerk Westvoorne

Algemeen 147 keer gelezen

Aanstaand weekend is het zover! Na twee jaar onderbreking door corona organiseren ze op 24, 25 en 26 juni weer de kunstwerkroute, de jaarlijkse fietstocht langs dertien mooie locaties in Rockanje, Tinte en Oostvoorne. Op deze locaties exposeren 47 kunstenaars uit verschillende disciplines hun werk. De fietstocht voert u door het prachtige duingebied en de mooie polders en langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstroute.

Dit jaar vieren zij hun derde lustrum; deze editie zal daarom extra feestelijk zijn. Ze hebben de grondlegger van de kunstroute, Nelie Zoetemeijer, bereid gevonden om haar viltkunst tentoon te stellen. U kunt haar ontmoeten in Tintestein. Daarnaast hebben ze een aantal succesvolle kunstenaars die eerder aan de kunstroute hebben deelgenomen, gevraagd om nogmaals hun kunstwerken te exposeren.

Op drie verschillende locaties kunt u genieten van mooie muziek. Op 25 juni zingt Schola Cantorum onder leiding van dirigent W.C. Meyboom gregoriaanse liederen. Op 26 juni brengen Nigel Hutson en Eric van der Geer muziek ten gehore van Bach, Händel en Gipps. Het combo van het jeugdorkest van ‘Ons Genoegen’ geeft, ook op 26 juni, een blaasconcert. De exacte plaatsen en tijden staan vermeld in de brochure die op de welbekende adressen en op de locaties te verkrijgen zijn.

De afgelopen weken heeft u kennis kunnen maken met de exposerende kunstenaars. Deze week passeren de laatste vier kunstenaars de revue. Op www.kunstwerkwestvoorne.nl kunt u de beschrijving van hun achtergrond en hun werk vinden, evenals de informatie over alle andere deelnemende kunstenaars en de route. De fietsroute en de brochure kunt u downloaden via de website. Ook kunt u alvast een voorproefje nemen op facebook en instagram.

De organisatoren van Kunstwerk Westvoorne en de deelnemende kunstenaars hopen van harte u tijdens de route te ontmoeten!

Henry de Sterke
Ruud Bergkotte
Else van Gemeren

Uit de krant