Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 261 keer gelezen

De Sea Sound Big Band

Hellevoetsluis - Zaterdag 25 juni klinkt de unieke sound van de Sea Sound Bigband in het brandweermuseum. Vanaf 19.30 uur laten de muzikanten onder leiding van Rob Catlender hun specifieke sound horen. Bekende Bigband muziek met een eigen tintje maakt de Sea Sound Bigband uniek. De muziek klinkt door het arrangement van muzikaal leider Rob Catlender net even anders. Bigband muziek in een ander jasje. Niet alleen de muziek van Glenn Miller en Count Basie, die nog steeds gekoesterd wordt, maar er is zoveel meer. Want ook pop, funk, latin, swing, zelfs rap staan op het repertoire. Even er lekker tussenuit en genieten van heerlijke muziek op een geweldige locatie. 

Weer of geen weer, het concert gaat altijd door. Bij mooi weer is het binnenplein bij dit museum een schitterende locatie om de orkesten een plekje te geven. Is het weer wat minder, dan gaan de deuren van het Brandweermuseum verder open en zoeken muzikanten en bezoekers een plaatsje in het museum. U komt dus nooit voor niets, er is altijd muziek en . … de concerten worden gratis aangeboden. 

Na dit concert volgen nog op 2 juli de Delta Swingband en op 9 juli de Sir Oliversband. Alle concerten beginnen om19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur en ….. ze zijn gratis toegankelijk!

Line dancen

Oostvoorne - Line dance voor dames en heren. Elke maandag van 10.00-12.00 uur in Verenigingsgebouw DSS, Kamplaan 4 op het Kruiningergors (seizoensgroep line dance). Omdat het een los-vaste groep is, zijn de dansen niet al te ingewikkeld. Ze starten op 4 juli a.s. Kosten: 4 euro per keer (contant). Drankje aan de bar verkrijgbaar. Ze gaan door tot eind augustus, wellicht nog een keer in september. Kom gerust een keer meedoen om te ervaren of het iets voor u is. Voor meer informatie kunt u bellen naar Willy, gsm 06-12411448.

Story Trail wandelingen

Brielle - Een vertelvoorstelling met de straten en stegen van Den Briel als decor: dat is de StoryTrail stadswandeling. Op 23 en 30 juli en op 14 en 28 augustus neemt een van de verhalenvertellers van Theatergezelschap Stadsavonturen je mee door de prachtige binnenstad. Onderweg vertelt hij je alles over de bijzondere band tussen Brielle en het Huis van Oranje.
Brielle en de Oranjes hebben samen heel wat meegemaakt, dat merk je tijdens deze wandeling al snel. Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al middenin een spannend avontuur. Bittere strijd en innige liefde, euforie, hoop, wanhoop en een heus sprookjeshuwelijk: je gaat het allemaal meemaken.

De verhalenverteller brengt de geschiedenis van Den Briel en de Oranjes zo meeslepend dat het wel lijkt of je zelf even in de schoenen staat van een eeuwenoude prinses, een stadhouder of een Brielse burger. Zo wandel je anderhalf uur lang dwars door de Vaderlandse geschiedenis. Een bijzondere ervaring die je nooit meer vergeet! 

Je kunt je aansluiten bij de StoryTrail stadswandeling Brielle op zaterdag 23 en zaterdag 30 juli 2022 (aanvang 16:00 uur), en op zondag 14 en zondag 28 augustus 2022 (aanvang 14:00 uur). Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/brielle. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kinderen: € 9,79).

Voorne Putten Festival 

Hellevoetsluis - Na 3 jaar weer een echt ouderwets Bewust Voorne Putten Festival. Een sprankelend festival in een nieuw jasje en op een nieuwe plek. Op zondag 3 juli om 10.00 uur starten ze groots met muziek. Gedurende de dag kun je een keuze maken uit verschillende workshops, een behandeling of een persoonlijk gesprek. De thema’s van dit jaar zijn yoga, coaching en therapie, natuur en ontdekken, massage en ontspannen, inspiratie en spiritualiteit, food en lifestyle. Natuurlijk hebben ze ook aan de innerlijke mens gedacht en zijn er diverse mogelijkheden voor een heerlijke lunch of een lekkere snack. Ook de kinderen zijn dit jaar van harte welkom op de ontdekplek, waar allerlei activiteiten georganiseerd worden voor de kleinsten. Dit jaar bieden ze ook plek aan lokale ondernemers die leuke of heerlijke producten verkopen. Kortom een dagje uit voor iedereen. 

De opening en de sluiting van het festival wordt muzikaal omlijst door Cas Ronckers. Cas is een singer-songwriter en multi-instrumentalist en in 2013 was hij het jongste 3FM Serious Talent ooit. Hij deelde al eerder het podium met Stevie Ann, Kensington en DeWolff. Het Bewust Voorne Putten Festival is al jaren een begrip en nu voor het eerst in Hellevoetsluis. Je kunt hen vinden op het terrein van Tuinderij Permacultuur aan de Kreekweg 3. Deze tuinderij is door Sandy van den Ban omgetoverd tot een waar paradijs en een oase van rust aan de rand van Hellevoetsluis. Om 10.00 start het festival en om 17.00 uur sluiten ze het ook weer officieel af. 

Voor meer informatie, kijk gerust eens op de website www.bewustvoorneputten.nl. Daar vind je ook de festival pagina waar je alvast een ticket kunt kopen. Je kunt nu nog gebruik maken van een vroegboekkorting. Een kaartje kopen bij de entree kan natuurlijk ook. Ze zien je graag op het Bewust Voorne Putten festival, de Sparkle Edition.  

Naar de Floriade

Regio - Dit jaar is er weer Floriade en daar organiseert Groei & Bloei Voorne een reisje naartoe op maandag 4 juli. Het wordt een speciale dag met een verrassing aan het eind……. U wordt voor de deur afgezet om vervolgens op eigen gelegenheid de Floriade te verkennen, dus u kunt zelf de dag indelen. Op de terugweg hebben ze een culinaire stop. Opstapplaatsen: Carpoolplaats Zwartedijk/N57 7.50 uur; Rockanje, bushalte Dorpsplein 8.00 uur; Oostvoorne, bushalte de Ruy 8.10 uur; Brielle, bushalte Annahoevestraat 8.20 uur; Vierpolders, bushalte Seggelant bij de Landwinkel 8.25 uur. 

Kosten voor deze dag € 50,00 per persoon voor leden en €60,00 per persoon voor niet leden, dit is inclusief de bus, toegang Floriade, culinaire stop en fooi voor de chauffeur. Opgeven vóór 20 juni per mail naar tuinreiskmtp@gmail.com.

Dagtocht Biesbosch

Brielle - KBO-PCOB Brielle organiseert voor haar leden, maar ook niet leden, op 13 september een dagtocht naar de Biesbosch. Ze vertrekken om 9.30 uur met de bus uit Brielle richting Drimmelen, waar zij gaan varen langs allerlei mooie plekken. We gebruiken aan boord de lunch, halverwege de tocht meren we aan voor een bezoek in het Biesbosch museum. 

Na afloop worden we met de bus weer terug gebracht in Brielle waar zij de dag afsluiten bij de Chinees Lotus. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0181663746

Uit de krant