Het Fietsorkest, een dolkomisch muziekgezelschap op een 4 meter lange zespersoons tandem
Het Fietsorkest, een dolkomisch muziekgezelschap op een 4 meter lange zespersoons tandem

100 jaar lampionoptocht wordt een uniek dorpsfeest in Oostvoorne

Algemeen 918 keer gelezen

100 jaar lampionoptocht wordt een uniek dorpsfeest in OostvoorneOostvoorne - Er wordt al geruime tijd druk gebouwd voor de 100e optocht. Sommige bouwgroepen hebben de route al gecontroleerd of hun creatie wel onder de sfeervolle bomenlanen door kan, want de hoogte is maximaal 4 meter. 

Het enthousiasme is groot en dan zijn er nog heel veel die de plannen klaar hebben liggen en na hun vakantie gaan bouwen. De verwachting is daarom dan ook hoog gespannen! Want wie wil er nu niet meedoen aan de grootste en mooiste lampionoptocht ooit!

De Stichting Cultevo is bezig om het programma af te ronden. Met dank aan vele sponsoren en ondersteuning van instellingen is er een spectaculair programma gemaakt. Voor de optocht zelf, zijn uiteraard de regiokorpsen weer van partij, ook is het showkorps jonge kracht weer geboekt en zal onderweg diverse shows geven!. Heel bijzonder dit jaar het fietsorkest. Deze zal voorafgaand aan de optocht over de route rijden en op met name op de stationsweg diverse shows geven.

Na de optocht is er een licht en lasershow op de Hofweide. Deze show is speciaal gemaakt over Oostvoorne en de 100e lampionoptocht. De show zal starten als alle deelnemers van de optocht binnen zijn. Dit zal om ongeveer 22.15 zijn. Na de licht en lasershow, volgt de prijsuitreiking. Waarbij uiteindelijk de LOENA prijs wordt uitgereikt. Deze prijs is voor de origineelste en mooiste inzending en zal door 40 oud-juryleden en oud-bouwers worden gekozen.

Na afloop van de prijsuitreiking is er optreden van de band Radio Acoustic, zij spelen in unplugged pittige muziek de grootste hits over de afgelopen 50 jaar. Op de Hofweide staan dan ook twee enorme stretchtenten en zijn er foodtrucks. Op de Hoflaan wordt er vanaf een werkelijk prachtige lampionwagen door een DJ ook nog gezellige muziek gemaakt. De festiviteiten duren tot half een.

Op vrijdagavond 2 september is LOENA’s tuinen tocht. Vanaf 19.00 tot 23.00 op de route versierde tuinen, met diverse straatartiesten en muziekgroepen. (Route: vd Meerweg, Rialaan, Patrijzenlaan, Ijsvogellaan, Zandweg, Itersonlaan, Donselaer en Stationsweg).

Zie voor het hele programma www.evenementenoostvoorne.nl

Uit de krant

Uit de krant