Hans Beukelman (l) en Bob Braber konden in 2006 tijdens hun huldiging door de KNWU voor 25 jaar organisatie van de Profwielerronde Oostvoorne niet vermoeden dat ze ook 'de veertig' vol zouden maken!
Hans Beukelman (l) en Bob Braber konden in 2006 tijdens hun huldiging door de KNWU voor 25 jaar organisatie van de Profwielerronde Oostvoorne niet vermoeden dat ze ook 'de veertig' vol zouden maken!

Er is een tijd van komen en…….

Algemeen 674 keer gelezen

Oostvoorne - Het was in 1980 dat de Oostvoornse Zakenliedenvereniging onder leiding van Bob Braber, met Hans Beukelman als secretaris en Ad Swank als penningmeester, de wielerronde van Oostvoorne voor de eerste keer organiseerde. Dat Bob en Hans als mannen van het eerste uur nog steeds actief zijn, is onvoorstelbaar.

Wat begon met een wedstrijd voor nieuwelingen -met de plaatselijke wielerlegende Lex Nederlof toen al aan de start- en amateurs, is uitgegroeid tot een wielerspektakel van allure. De eerste jaren werd er gekoerst over de Boulevard, Zeeweg en Stationsweg. Maar met de komst van de prof-renners in 1985 werd gekozen voor het huidige rondje rond de kerk. Als ‘ronde directeur’ haalde Bob grote namen naar Oostvoorne zoals Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann, Mario Chipolinni, Michael Boogerd en Bouke Mollema. En daar waar in het land het ene na het andere wielercriterium de pijp aan Maarten gaf, behoort Oostvoorne nog steeds tot het selecte rijtje van criteriums na de Tour.

Maar ook een ronde zonder Hans Beukelman is ondenkbaar. De oud-rijschoolhouder was niet alleen secretaris, hij was ook de technische man, zorgde voor de veiligheid langs het parcours, hing de spandoeken boven de weg en reed voorop in de reclamekaravaan. Wat meer op de achtergrond dan Bob maar van onschatbare waarde.

En nu, na 40 wielerrondes, is het mooi geweest. Zij dragen het wielerstokje over aan Arjen Littooij als voorzitter en Edwin Noordermeer als secretaris. Met bloedend hart, dat wel, maar beiden zijn realistisch. Er staat een ijzersterk bestuur en de jaren (beiden 81 jaar) gaan tellen. Bob en Hans kunnen terugkijken op een prachtige Oostvoornse wielergeschiedenis, maar na 42 jaar…….. IS ER OOK EEN TIJD VAN GAAN.

Uit de krant

Uit de krant