Ook wethouder Jorriena de Jongh was bij de overhandiging aanwezig
Ook wethouder Jorriena de Jongh was bij de overhandiging aanwezig

MFC de Meander: topprestatie gezondere sportkantine!

Algemeen 24 keer gelezen

Oostvoorne - Op maandag 1 augustus mochten de medewerkers van MFC de Meander officieel het bord ‘topprestatie’ in ontvangst nemen. De afgelopen maanden zijn de medewerkers keihard bezig geweest om de gezondere keuze aan te bieden in deze multifunctionele locatie.

De topprestatie bestaat uit het feit dat minstens één derde van het assortiment de gezondere keuze bevat. Denk hierbij aan het schenken van fruitwater, het aanbieden van gezondere broodjes en het vervangen van chips in popcorn.

Dit initiatief is ontstaan vanwege het feit dat de gemeente Westvoorne sinds enkele jaren een officiële JOGG gemeente is geworden. JOGG staat voor een gezonde jeugd, gezonde toekomst en door aanbieden van de gezondere keuze draagt ook MFC de Meander hier een belangrijk steentje aan bij.

JOGG regisseur Patrick Csanyi van de gemeente Westvoorne geeft aan waarom het behalen van de topprestatie zo van belang is. ‘De gemeente heeft een fantastisch voorbeeld gegeven door zich in te zetten voor de gezondere sportkantine. Vooral tijdens het sportseizoen lopen er tientallen en soms enkele honderden kinderen en ouders naar binnen. Vanzelfsprekend wordt er dan wat eten en drinken besteld. Nu zij een gezondere keuze hebben hopen wij hen te stimuleren om ook daadwerkelijk gebruik te maken van dit assortiment. Met deze stap hopen wij ook andere sportverenigingen met een eigen accommodatie te motiveren om aan de slag te gaan met de gezondere sportkantine’.

In het nieuwe jaar is ook MFC de Merel in Rockanje aan de beurt om deze topprestatie te presenteren.

Wilt u bij uw vereniging ook aan de slag met de gezondere sportkantine of wilt u hier meer info over? Neem dan contact op met JOGG regisseur Patrick Csanyi via p.csanyi@stichting-push.nl.

Uit de krant

Uit de krant