Afbeelding

Beginnerscursus houtachtigen

Algemeen 249 keer gelezen

Rockanje - Wilt u meer te weten komen over de bomen en struiken in uw omgeving en wilt u nu ook wel eens weten waarom die struik een kardinaalsmuts genoemd wordt en wat het verschil is tussen een zomer- en een wintereik? Of hoe die grote bomen het benodigde water tot boven in hun bladeren krijgen? En of zij ook last hebben van ziekten en plagen?

Deze en andere vragen komen aan bod in de beginnerscursus Houtachtigen, die ze door de enorme belangstelling voor de derde keer gaan organiseren.

De basiscursus bestaat uit twee avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen in het herkennen van bomen en struiken. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tennellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee excursies in de Duinen van Voorne waar onder leiding van bomenexperts meer over de bomen en struiken in onze omgeving verteld zal worden.

Ze hebben dit jaar voor de eerste keer een soort extra toegift voor geïnteresseerden. Hans op den Dries zal een avond verzorgen over hout determineren op anatomie.

De kosten bedragen € 42,50 per deelnemer. Leden van IVN of KNNV betalen € 35,- Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 20 zijn. De theorie en praktijk avonden worden gegeven op woensdag 28 september en 5 oktober en de twee excursies zijn op zaterdagochtend 1 en 8 oktober. De avondprogramma’s in het bezoekerscentrum duren van 19.30 uur tot 22.00 uur en de excursies vertrekken om 10.00 uur vanaf datzelfde bezoekerscentrum en duren tot 12.00 uur.

De facultatieve avond over hout determineren zal gehouden worden op woensdag 19 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur in het bezoekerscentrum.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u zich wenden tot cursus.knnv.ivn@gmail.com

Uit de krant