Afbeelding

Hagenpreek op zondag 21 augustus bij ‘Op Aarde’

Algemeen 14 keer gelezen

Brielle - Op zondag 21 augustus om 10:00 uur wordt bij boerderij Op Aarde weer een hagenpreek gehouden. De dienst wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Brielle en boerderij Op Aarde. Die zondag is er geen dienst in de Sint-Catharijnekerk.

Al drie keer eerder werd er een kerkdienst in de openlucht gehouden bij zorgboerderij Op Aarde aan de Sleepseweg 9. Zeker dit jaar kan de hagenpreek niet ontbreken: we vieren dat 450 jaar geleden Den Briel werd ingenomen en bevrijd van de Spanjaarden.

Vanaf 1566 werden die hagenpreken gehouden omdat predikers die protestantse ideeën hadden niet meer mochten spreken in de gevestigde kerken van toen. Dit keer doen we het niet buiten omdat we niet in de kerk terecht kunnen, maar juist om elkaar op een andere manier te ontmoeten, ongedwongen onder de open hemel!

De hagenpreek gaat ook door als het weer minder mooi is. Dan kunnen we onderdak vinden in de nieuwe schuur van de boerderij om de kerkdienst te houden. Iedereen is van harte welkom. In verband met de beperkte parkeerruimte: kom zoveel mogelijk op de fiets.

Uit de krant

Uit de krant