Afbeelding

Westvoorne huldigt twee jonge ruiters

Algemeen 310 keer gelezen

Westvoorne - Elin Buijs en Noël Albers zijn op 28 september 2022 in de raadszaal van het gemeentehuis in Rockanje gehuldigd door wethouder van sport, Jorriena de Jongh. Elin is met haar pony Wenums Veldzicht Kenzo Nederlands kampioen dressuur geworden in de klasse M1 cat. DE. In de klasse M1/M2 cat. C werd Noël tweede met haar pony Quality’s Eastwood. De twee ruiters hebben namens de Ruiter en Pony Club Rockanje op 16 en 17 augustus deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur.

Naast het kampioenschap in de klasse M1 cat. DE, behaalde de 15-jarige Elin ook nog een mooie tweede plaats in de klasse B cat. DE met pony Champ du Bois. Het was in deze klasse een nek-aan-nek race, waar Elin uiteindelijk een zilveren medaille verdiende. Ook de wedstrijd van de 13-jarige Noël was een hele spannende. Met een heel klein verschil in punten werd zij tweede. Een zilveren medaille met een gouden randje dus.

Wethouder De Jongh feliciteerde Elin en Noël namens het gemeentebestuur met hun prachtige prestaties. Zij zijn een voorbeeld voor anderen die zich inspannen om hun persoonlijke top te bereiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant