Afbeelding
Afb. Definitief Ontwerp

Busstation Spijkenisse Centrum wordt aangepakt

Algemeen 401 keer gelezen

Spijkenisse - De gemeente Nissewaard kan aan de slag met de verbetering van het busstation Spijkenisse Centrum. Het busstation krijgt nieuwe toegankelijke halteperrons, een nieuwe inpandige fietsenstalling van 600 plekken en ook de P+R krijgt een andere inrichting. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft hiervoor een subsidie van ruim € 10 miljoen aan de gemeente verstrekt.

Het project heeft uiteindelijk tot doel om op drie terreinen verbeteringen door te voeren. Die moeten er ten eerste toe leiden dat het stationsgebied Spijkenisse Centrum als hoogwaardig ov-knooppunt voor de regio richting Rotterdam en vice versa gaat functioneren. Ten tweede moet het centrumgebied een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied voor inwoners en bezoekers worden. Tot slot moet na voltooiing van het project het gebied een aantrekkelijke stadsentree van het centrum van Spijkenisse zijn. Naar verwachting is het busstation medio 2025 klaar.

Kansrijke locatie
Het metro- en busstation Spijkenisse Centrum is het overstapstation voor alle reizigers die reizen vanaf de plaatsen op Voorne-Putten naar Rotterdam en weer terug. Per dag vertrekken er gemiddeld 760 bussen vanaf het busstation. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat het stationsgebied een belangrijke en kansrijke locatie is om nieuwe ontwikkelingen in gang te kunnen zetten. Een van de kansen is een mix van functies rond het metrostations te realiseren in de vorm van retail, bedrijven, andere woonvormen, onderwijsinstellingen en een slimme oplossingen voor parkeren. De uitbreiding van de P+R-locatie aan de Heemraadlaan met 128 parkeerplaatsen was begin dit jaar de eerste stap om de reconstructie van het busstation en de P+R-locatie aan de Ruwaard van Puttenweg mogelijk te maken.

Nu echt beginnen
Wethouder Verkeer en Vervoer, Chris Hottentot, is blij dat nu echt begonnen kan worden met de reconstructiewerkzaamheden: ‘We hadden al even de toezegging van de MRDH dat we voor de subsidie in aanmerking kwamen. Ik ben dan ook blij dat de subsidie nu ook echt verstrekt is. We hopen dat binnenkort ook de subsidie wordt verleend voor de reconstructie van het metrostation van de RET. Want het metrostation is het andere belangrijke element in dit gebied dat we de komende jaren ook willen aanpakken.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant