Afbeelding
Jos Uijtdehaage

Verdachte Leon van M. vrijgesproken inzake moord op Caroline van Toledo

Algemeen 593 keer gelezen

Brielle/Oostvoorne - Leon van M., die verdacht werd van de moord op Caroline van Toledo in 2005, is vandaag vrijgesproken door de rechtbank. Caroline werd op 3 september 2005 gevonden in de kofferbak van haar uitgebrande auto in het Kruininger Gors, nadat zij diezelfde ochtend was overvallen in haar woning.

Tegen Leon van M. was 20 jaar cel geëist. Het dna spoor wat is gevonden en wat deels overeen kwam met dat van Leon van M., is volgens het gerechtshof echter beschadigd en kan derhalve niet als bewijs worden gebruikt. De verklaringen van de getuigen die hebben gezegd dat Leon van M. de moord aan hen zou hebben opgebiecht, zijn volgens het Gerechtshof pas jaren later gedaan en zouden onder invloed van drank en drugs kunnen zijn gebeurd. 

Leon van M. heeft altijd ontkend iets met de moord te maken te hebben gehad. Hij kan, nu hij is vrijgesproken, een schadeclaim indienen voor de in totaal vijf jaar dat hij heeft vastgezeten. De Hoge Raad zou de de zaak nog nader kunnen gaan bekijken als het OM besluit om in cassatie te gaan tegen de vrijspraak. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant