Monique Hamstra & Monique Vermaat (Foto: Niels Braal)
Monique Hamstra & Monique Vermaat (Foto: Niels Braal) Niels Braal

Voornes Opstapbus bestaat 1 jaar!

Algemeen 401 keer gelezen

Westvoorne - Op 11 november 2022 was het exact een jaar geleden dat Voornes Opstapbus is opgericht. De initiatiefnemers Monique Hamstra en Monique Vermaat vonden dat zij als VVD’ers in de gemeenteraad veel deden voor jongeren en sport en minder voor ouderen. Terwijl deze groep door de vergrijzing en de hogere levensverwachting snel groter groeit.

Na uitgebreid onderzoek kwamen zij op het idee kleinschalige uitjes aan te bieden. Het laagdrempelig en zonder indicatie voor iedereen faciliteren zorgt voor verbinding. Het maken van nieuwe contacten en het beleven van fijne momenten draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid van mensen. En dat kwam zeker door corona de afgelopen periode zeer onder druk te staan. 

Uiteindelijk hebben zij het initiatief genomen om een uitgebreid beleidsplan op te stellen, startkapitaal te vergaren, waaronder een kleine opstartsubsidie van de gemeente, enthousiaste sponsoren aan zich te verbinden, een bestuur samen te stellen en uiteindelijk is de Stichting Voornes Opstapbus 11 november 2021 opgericht.

De Stichting heeft als doel uitjes aan te bieden voor senioren. Hiervoor huurt zij sinds begin februari 2022 een 9-persoonsbus van het Nationaal Ouderenfonds. In de bus is plaats voor een chauffeur, een begeleider en 7 passagiers. Opvouwbare rollators kunnen achterin geplaats worden. De uitjes worden door vrijwilligers verzorgd die de deelnemers thuis ophalen en weer thuis brengen. De stichting heeft geen winstoogmerk en is voor de uitvoering volledig afhankelijk van vrijwilligers. Om de uitjes betaalbaar te houden is de stichting afhankelijk van donaties, sponsoren en subsidies.

De uitjes worden aangeboden in Westvoorne en Brielle en de eerste stappen zijn gezet om Hellevoetsluis aan te laten sluiten. Daarnaast heeft een zeer verbonden bestuur, bestaande uit vrijwilligers, zich verbonden aan Voornes Opstapbus en hebben zich ruim 20 vrijwilligers zich aangemeld om de uitjes te verzorgen, als begeleider of chauffeur. Allemaal zeer enthousiaste vrijwilligers met een warm hart voor onze ouderen, die er graag een fijne dag van maken. 

De bus biedt ruimte aan logo’s van sponsoren waarvan er zich al een aantal zichtbaar zijn op de bus. Maar er is nog ruimte!

De verwachting is dat dit jaar de grens van 600 aanmeldingen voor uitjes wordt behaald en dat is een succes dat niet behaald kan worden zonder de inzet van velen. Daarom bedanken de initiatiefnemers Monique Hamstra & Monique Vermaat alle vrijwilligers, zowel bestuursleden, begeleiders als chauffeurs, alle sponsoren en alle deelnemers voor hun vertrouwen en enorme inzet om Voornes Opstapbus een succes te maken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant