Afbeelding

PvdA/GroenLinks Voorne sterk vertegenwoordigd op verkiezingsmarkt

Algemeen 201 keer gelezen

Hellevoetsluis - PvdA/GroenLinks Voorne was opvallend sterk vertegenwoordigd op de verkiezingsmarkt die dit weekend door de gezamenlijke gemeenten georganiseerd werd op winkelcentrum de Struytsehoek in Hellevoetsluis.

Zowel Tweede Kamerlid van de PvdA Attje Kuiken, alsmede lid van Gedeputeerde Staten Provincie Zuid Holland Anne Koning, waren met aanhang uitgerukt om de lokale afdeling Voorne te assisteren met hun campagne. Zonder schroom en toegankelijk als gebruikelijk traden ook zij net als alle aanwezigen van zowel Voorne, Goeree Overflakkee alsook Waterschapsafgevaardigde van de PvdA Hennie Wiersma de burgers tegemoet om te bespreken wat hun zorgen zijn en waar zij verbeteringen nodig vinden in hun leefomgeving en lieten hen tegelijkertijd weten hoe PvdA/Groenlinks Voorne vindt dat daarmee omgegaan moet worden. Inhoudelijk heeft u dat kunnen lezen in deze krant van de afgelopen week, waar alle partijen hun standpunten kenbaar maakten. 

Voor de partij was al dit geweld niet zo uitzonderlijk. Als PvdA/Groenlinks zijn ze gewend elkaar en anderen te ondersteunen waar het kan. Zo heeft de lokale afdeling regelmatig Provinciale ondersteuning bij het streven naar doelen die goed zijn voor de burgers op Voorne. Het verplaatsen van de voetbalvelden in Rockanje is daarvan een tastbaar voorbeeld. Vorig jaar heeft de afdeling Westvoorne nauw contact gehad met gedeputeerde Anne Koning die woningbouw en ruimtelijke ordening in haar portefeuille heeft bij de Provincie. En na jaren is het mede hierdoor eindelijk gelukt zekerheid voor de club te krijgen. Zij mogen officieel verplaatsen en kunnen daardoor uitbreiden. Met de woningbouwbehoeften die er op het hele eiland, maar ook in Rockanje zijn is dat zeker te verwachten. Het voordeel om een landelijke partij te zijn is hierdoor een tastbaar voorbeeld. Een raadslid wordt op persoon gekozen en wordt geheel vrij gelaten maar ten alle tijden gesteund door landelijke of provinciale afdelingen.

Uit de krant