Burgemeester De Jong op bezoek bij de 103-jarige Dinardus Went
Burgemeester De Jong op bezoek bij de 103-jarige Dinardus Went Wil van Balen

‘Je wordt niet elke dag 103 jaar!’

Algemeen 651 keer gelezen

Rockanje - Burgemeester Peter de Jong ging vorige week op bezoek bij de heer Went om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Een bijzondere dag, want zoals hij zelf zegt: ‘Je wordt tenslotte niet iedere dag 103 jaar!’

Dinardus Went werd in 1919 geboren en woont na al die jaren nog steeds in zijn ouderlijk huis, een huisje gelegen tegen de rand van de duinen. Ook zijn vijf jaar oudere tweelingbroers groeiden hier op en woonden hier tot aan hun overlijden in 2008 en 2009. Alledrie bleven ze vrijgezel en kinderen zijn er dus niet. Maar de familieband was heel hecht en Dinardus zorgde tot het einde van hun leven voor zijn broers. De heer Went woont nog steeds zelfstandig dankzij de hulp die hij daarbij krijgt. Vrienden maakte hij vooral in de ruim 50 jaar dat hij lid was van Groei & Bloei en een groepje dames uit die tijd staat hem nu nog steeds bij met het huishouden, de was en boodschappen doen of komt regelmatig even gezellig langs. Zijn tuin, waar hij zelf vele uren in doorbracht, wordt bijgehouden door een jongeman, die dat volgens de heer Went ‘heel erg goed en erg netjes doet’. 

Zijn passie voor tuinieren deelde hij altijd graag met anderen. Als lid van Groei & Bloei deed hij vroeger dan ook vaak mee aan de open tuinendagen. Tot drie jaar geleden was hij zelf nog achter de rollator in de tuin bezig. Dinardus Went is nog goed bij de tijd en zodoende kun je nog gezellig met hem kletsen, waarbij hij graag veel vertelt over tuinieren en planten. Zelfs de meeste Latijnse namen van bloemen en planten weet hij nog zo uit zijn hoofd te noemen. 

De krant leest hij ook nog graag, al is dat nu wel met een vergrootglas. In vroegere jaren is hij altijd huisschilder geweest. Toen hij daarmee moest stoppen vanwege een allergie, verdiende hij de kost als timmerman. Ook schilderde hij veel,. Zijn schilderijen noemt hij zelf amateuristisch maar wie zijn werken bekijkt, waarvan er nog meerdere bij hem thuis hangen, zal die mening zeker niet delen! 

Zoals gezegd is de heer Went nog prima bij de tijd en altijd in voor een goed gesprek. Zo ook met burgemeester Peter de Jong die hem persoonlijk kwam feliciteren met zijn verjaardag. De burgemeester was drie jaar geleden ook al bij hem lang geweest om hem destijds met zijn 100e verjaardag te feliciteren en kon zich derhalve de positieve instelling van de heer Went nog goed herinneren. De heer Went was daar duidelijk over waarom dat nu nog steeds zo is: ‘Als je de hele dag zit te mopperen en te klagen, dan stoot je mensen af.’

Dinardus als klein jongetje samen met zijn tweelingbroers en moeder
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant