Celeste van den Baard won in Oostenrijk het Landkreis Eisstockschiessen in haar leeftijdscategorie
Celeste van den Baard won in Oostenrijk het Landkreis Eisstockschiessen in haar leeftijdscategorie

Stockschiessen in Oostenrijk:Celeste was de beste!

Algemeen 168 keer gelezen

Straubing-Bogen – Op vakantie bij haar opa en oma in het Oostenrijkse Salzburg, verraste Celeste van den Baard uit Rockanje vriend en vijand met het winnen van de beker Eisstockschiessen in haar leeftijdscategorie…

Eisstockschiessen is een op curling lijkende sport die voornamelijk in Oostenrijk wordt beoefend. Celeste van den Baard deed mee aan de Landkreis Meisterschaften die in Strabing-Bogen werden gehouden.

TV
De pas negenjarige inwoonster van Rockanje, die op basisschool De Zeewinde zit, kreeg door het leveren van haar prestatie zelfs TV-aandacht. ‘RTS Regional TV Salzburg’ zond een kort vraaggesprek met beelden van haar verrichtingen op het toernooi uit. 

Trots
Natuurlijk is Celeste apetrots op haar prestatie en haar ouders en grootouders van beide kanten niet minder. Als enige Nederlandse tussen verder louter Oostenrijke deelnemers presteerde Celeste in de leeftijdscategorie 8-11 jaar het beste. 

Uniek
Opa en oma van den Baard, die net als Celeste en haar ouders aan de Vleerdamsedijk in Rockanje wonen, vonden de prestatie van hun kleindochter terecht zo uniek, dat ze het onder de aandacht van deze krant brachten. En terecht!

Uit de krant

Uit de krant