Afbeelding

Sinterklaas aangekomen in Rockanje, Tinte en Oostvoorne!

Algemeen 335 keer gelezen

Westvoorne - Nadat de Sint al aangekomen was in Hellevoetsluis en Brielle, was zaterdag Westvoorne aan de beurt. De feestelijke dag begon zaterdagochtend in Oostvoorne.

Hier werd de Sint welkom geheten door burgemeester De Jong bij de Man. Daarna vertrok iedereen in optocht naar De Meander alwaar genoten werd van het Pietencircus. Het volgende bezoek was om 13.30 uur bij de Molik in Tinte. De pieten hadden er hier letterlijk iets heel moois van gebakken, namelijk een enorme feesttaart! Daarna ging het samen met de burgemeester in optocht naar Tintestein voor het feest en waar iedereen kon meedoen aan ‘Heel Tinte bakt’. 

Vervolgens werd de Sint om 14.45 uur opgehaald door Ons Genoegen bij Stuifakkers in Rockanje. Hiervandaan volgde een kleine rondrit door het dorp om te eindigen op het Dorpsplein. Daar werd hij wederom welkom geheten door burgemeester De Jong en konden de kinderen met Sint en de Pieten op de foto. Uiteraard was er ook aan een traktatie gedacht. De donderdag ervoor konden de kinderen hun schoen zetten in de Merel en deze waren door de pieten zaterdag gevuld weer mee naar het Dorpsplein genomen, alwaar ze werden uitgedeeld. 

Voor burgemeester De Jong was dit de laatste keer dat hij de Sint mocht verwelkomen. ‘Maar, burgemeesters komen, burgemeesters gaan, maar Sinterklaas zal altijd blijven bestaan!’, liet de burgemeester op zijn Facebookpagina weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant