Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 196 keer gelezen

Meezingen Kerstnacht

Brielle - Na de letterlijk stille kerstnachten van 2020 en 2021 kan er in 2022 weer gezongen worden in de Kerstnachtdienst in de Sint-Catharijnekerk in Brielle. De cantorijleden kijken ernaar uit! Zoals vanouds wordt er weer een projectkoor gevormd om met veel zangers een bijdrage te leveren aan deze feestelijke dienst. De cantorij nodigt u daarom van harte uit om mee te komen repeteren voor deze dienst. Heeft u geen zangervaring? Na 5 repetities onder de inspirerende leiding van onze cantor Rinus Verhage kunt u erop rekenen dat u voldoende zangervaring heeft opgebouwd om mee te zingen in de Kerstnachtdienst. De repetities vinden plaats in de kerk op de volgende dinsdagavonden: 22 en 29 november, 6, 13 en 20 december van 20.00 tot 22.00 uur. Wilt u meezingen of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Tine Wolters: jcwolters@kpnmail.nl of bel haar: 06 1141 9740

Winterfair Plantage

Brielle - Careyn de Plantage en ‘t Akcent organiseren dit jaar weer de jaarlijkse winterfair. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 26 november van 10.00 tot 16.00 uur. De kramen staan binnen in het gebouw van Careyn de Plantage. Ze zijn rijkelijk gevuld met leuke cadeaus en hebbedingetjes. Ook kunt u genieten van de overheerlijke poffertjes, patat en erwtensoep. Eventueel kunt u een kansje wagen op het winnen van een leuke prijs met het Rad van Fortuin.

Film in Bolwerk

Brielle - Film Downton Abbey: A New Era. Een mooie film over de familie Crawley. Na een koninklijk bezoek bereidt de familie zich voor op een nieuw avontuur; een vakantie naar Frankrijk! Violet Crawley, de gravin van Grantham, is namelijk in bezit gekomen van een riante villa. Kan dit zonder drama? Woensdag 23 november, 14:00-16:00 uur, Prinsenkwartier Bolwerk in Brielle, €5,-

Crea-doe in De Sjoel

Brielle - Op zaterdag 26 november a.s. van 10.30 u. tot 16.00 u. gaat de Crea-doe-club weer een verkoop houden in De Sjoel aan de Turfkade. Door de dames van de Crea-doe is heel het jaar weer ijverig gewerkt om voor deze dag mooie, creatieve en betaalbare handwerken te creëren. Er is weer van alles te koop: o.a. tafelkleden, kussens, sieraden, gastendoekjes van bamboestof, omslagdoeken, liedboek omslagen, sjaals, patchwork, borduur- en breiwerken enz. Ook zelfgemaakte appeltaart, cake, brownies, boterkoek en de jam en appelmoes zullen niet ontbreken, evenals kerstkransen en bloemstukjes, en (kerst) kaarten. Mevr. Emma van Dijk heeft weer t.b.v. de Sint Catharijnekerk een uniek handgemaakte quilt (rond) voor onder de kerstboom ter beschikking gesteld. Hiervoor kunt u inschrijven. Er is ook keuze uit spelletjes, boeken en puzzels en kerstspulletjes. Ook draagt John Bos van de de Plus weer bij met een samengesteld boodschappenpakket. Raad het bedrag van de inhoud! Ook hiervoor kunt u inschrijven. Als vanouds is de opbrengst van de Najaarsmarkt bestemd voor onze prachtige Sint-Catharijnekerk. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd!

‘Bruidzilla’ in De Man

Oostvoorne - Toneelvereniging De Burchtspelers speelt vrijdag 25 en zaterdag 26 november de  klucht “Bruidzilla” in cultureel centrum de Man in Oostvoorne.Er zijn nog enkele kaartjes verkrijgbaar a 7 euro per stuk. Bel Karin 0181-484575 of Joke 0181-483169 of mail naar burchtspelers@lvm.nl voor de laatste kaartjes.

Aanschuifkoor

Oostvoorne - Geniet van een muzikaal spektakel tijdens het Aanschuifkoor in Oostvoorne. Iedereen die van muziek houdt, is van harte welkom. Elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben staat hierbij centraal. Van tevoren aanmelden is niet nodig schuif gezellig aan. Donderdag 7 december, 13:00-16:00 uur, Cultureel centrum de Man Oostvoorne, de toegang is gratis. 

Reuma inloop

Spijkenisse - Elke maand is er een inloopmiddag voor diegenen die op zoek zijn naar een luisterend oor of informatie. Zij kunnen die vinden bij medepatiënten die uit eigen ervaring bekend zijn met soortgelijke vragen of problemen door de ziekte. Donderdag 1 december 2022 is er, zoals elke eerste donderdag van de maand een koffie / thee / inloopmiddag op de 1e etage van De Boekenberg, Markt 40 in Spijkenisse. Iedereen die informatie wil over reuma, artrose en fibromyalgie en/of de activiteiten van de Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse  (waaronder hydrotherapie bij de Zuidwester en zaaloefentherapie / hydrotherapie en andere vormen van bewegen bij Delta Sportcentrum) is welkom van 13.30 tot 15.30 uur. U hoeft geen afspraak te maken, maar kunnen hun vragen combineren met een bezoek aan de bibliotheek, die zeer de moeite waard is!

Wintertuintjesmarkt

Rockanje - Op zaterdag 10 december is er weer een tuintjesmarkt in Rockanje. Van 10 tot 16 uur mogen er op de eigen grond (tuin, erf, garage ) weer spulletjes verkocht worden. Misschien handig om uw overtollige kerstspullen te verkopen? Of gewoon eens flink de zolder opruimen? Kortom verkopen wat je maar kwijt wilt. Aanmelden kan tot en met donderdag 8 december op info@toneelverenigingziezo.nl, 0610494377 of via facebook (tuintjesmarkt rockanje). Zaterdag is er ook een papieren plattegrond beschikbaar bij de Plus/VVV en er komt een digitale kaart.

Brutaal Beton

Zwartewaal - Ondanks het regenachtige kille herfstweer is de expositie Brutaal Beton meer dan verwacht druk bezocht door veel bezoekers met veel enthousiaste reacties. Komend weekend is het laatste weekend waarin u het brutalistische werk van kunstenaar Kees van den Akker live kunt bekijken….Op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom in de galerie van Kunstkring Voorne, Bernissedijk 24 Zwartewaal. De kunstenaar is zelf aanwezig en gaat graag met u in gesprek.

Sam’s Kledingactie

Brielle - 29 november is het GivingTuesday, een wereldwijde geefdag. Stichting Sam’s Kledingactie heeft zich bij dit initiatief aangesloten en wil tijdens GivingTuesday zoveel mogelijk kleding en geld inzamelen ten behoeve van de noodhulpprojecten van o.a. Cordaid en het Armoedefonds. Wil jij bijdragen aan onze #GivingTuesday-actie? Kijk dan op www.samskledingactie.nl of op de social media kanalen van Sam’s Kledingactie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant