Afbeelding

50 jaar badminton in Rockanje!

Algemeen 323 keer gelezen

Rockanje - Wie aan badminton denkt, denkt misschien aan die campingsport. Voor de leden van de vereniging is dit echter hun uitlaatklep het hele jaar rond. Bij Badminton vereniging Rockanje wordt er al 50 jaar tegen shuttles geslagen.

Op 8 december is er vanaf 19:00 uur een jubileumtoernooi voor alle leden, jong en oud. Ook oud-leden nodigen ze van harte uit voor een kopje koffie en het ophalen van wat sportieve herinneringen op deze avond. En uiteraard nodigen ze alle aanwezigen uit om een beetje badminton te spelen.

Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagavond zijn de leden sportief bezig om hun slagen te verbeteren, hun conditie op peil te houden, het luie zweet er aan het uitrennen, de tactiek van het spel beter onder de knie te krijgen of gewoon met elkaar even bij te kletsen onder een gezellig spelletje badminton. Want bij deze vereniging draait het om gezelligheid, zelfs tijdens de competitie waar een aantal leden aan deel nemen gaat het er gemoedelijk aan toe.

50 jaar terug werd de BV Rockanje opgericht en werd er gespeeld in het oude gymnastieklokaal aan Hoogvlietlaan en later aan de Dwarsweg in de reeds afgebroken sporthal “de Merel”.

Net als vele verenigingen destijds lag er een grote sociale verbondenheid aan ten grondslag. Met trainingen, toernooien en speelavonden was het vaak druk op en langs de baan en ontstonden er vriendschappen voor het leven. Ook nu nog is dat de kracht van de vereniging waarbij (jeugd)leden bevriend met elkaar raken en sportief plezier beleven.

In dit jubileumjaar 2022 heeft de vereniging een mooi toernooi georganiseerd met andere badminton clubs van Voorne Putten, worden er trainingen en speelavonden verzorgd voor de (jeugd)leden en was de algemene leden vergadering extra gezellig met een bingo! Om dit jubileum jaar feestelijk af te sluiten kijken ze uit naar 8 december. Ze hopen vele leden en ook oud-leden te mogen ontmoeten op deze sportieve sociale avond in de Merel te Rockanje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant