Afbeelding

Ludieke actie voor parkeeroplossing bij basisschool De Zeewinde

Algemeen 737 keer gelezen

Rockanje - De leerlingen van de leerlingenraad van basisschool De Zeewinde hebben een ludieke actie bedacht om de eigenaren van fout geparkeerde auto’s rondom de school erop attent te maken dat zij hun auto in de daarvoor bestemde parkeervakken moeten zetten, namelijk de parkeeractie!

De leerlingen waren woensdagmorgen al vanaf 8 uur aanwezig om samen met de Boa’s van de Gemeente Voorne aan Zee, de rode of groene parkeerbonnen uit te delen. De fout parkeerders kregen een rode bon uitgedeeld en het vriendelijke verzoek om hun auto voortaan anders te parkeren. Auto’s die in de vakken stonden kregen een groene bon. Uiteraard kregen de ouders/verzorgers die op de fiets of lopend naar school kwamen een groene bon aangezien dit de meest veilige manier is om naar school te komen. 

Met deze groene bon konden ouders en verzorgers die dag een gratis kopje koffie of thee halen bij MFC de Merel. 

Elvira Schuddebeurs, directeur van De Zeewinde: “De actie werd heel goed ontvangen. Ouders en verzorgers vonden het een goed idee om nog eens stil te staan bij de verkeersstromingen rondom onze school. Zeker met slecht weer brengen veel ouders hun kinderen met de auto naar school en gezien het aantal parkeerplaatsen kan dit nog wel eens uitdagingen geven. Daarom hopen wij met deze actie dat ouders toch vaker de fiets pakken of lopend naar school komen. Uiteraard hoopt de leerlingenraad dat zij deze actie niet te vaak moeten herhalen!”

Uit de krant