Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in onze regio?

Algemeen 348 keer gelezen

Mantelzorgsalon

Brielle - Welzijn Ouderen heeft samen met de deelnemers van de Mantelzorgsalon een mooi programma opgesteld voor de komende tijd. Onder het genot van een hapje en een drankje kan iedere deelnemer zijn verhaal delen en worden ideeën uitgewisseld. Het programma delen we graag met u: 

Woensdag 15 februari 2023,13.30-15.30 uur: Notaris Moerland – het levenstestament e.a. 

Woensdag 15 maart 2023, 13.30-15.30 uur: Voorjaarsstukje maken o.l.v. Carla den Ouden (Season Decoration). Het is wenselijk een snoeischaartje mee te nemen. 

Woensdag 19 april 2023,13.30-15.30 uur: Koffie en lotgenotencontact 

Woensdag 17 mei 2023,13.30-15.30 uur: Bezoek aan het atelier van Agnes Bakker, keramiste, Locatie: Rik 18, Brielle. 

Woensdag 21 juni 2023, 13.30-15.30 uur: Koffie en thema ‘op naar een mooie zomer’. 

Bent u Mantelzorger en wilt u aansluiten bij één of meerdere bijeenkomsten? Neem dan contact op met Jolanda Wielemaker via (0181) 728281 (op werkdagen tussen 9.30 en 13.00 uur) of mail naar welzijnouderen@catharina.nl. Tenzij anders vermeldt vinden de bijeenkomsten van de Mantelzorgsalon plaats in het Bolwerk, M.H. Trompstraat 135, Brielle.

Pubers

Vierpolders - Op woensdag 25 januari 2023 organiseert Stichting PUSH in samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een sportcafé dat in het thema staat van het puberbrein. ‘Waarom doet een puber zoals hij doet?’ ‘Waarom doen ze dingen zonder na te denken?’ CJG Rijnmond verzorgt deze avond speciaal voor trainers en coaches van pubers. Door inzicht te krijgen in de ontwikkeling en belevingswereld van pubers worden zij geholpen hier beter bij aan te sluiten tijdens de trainingen die zij geven. Dus, ben jij een trainer of coach van een stel puber? Check dan snel www.sportiefvoorneaanzee.nl/sportcafe voor meer informatie en meld je aan! Locatie Sportkantine VV Vierpolders, Coosenhoekstraat 26a, 3237 AE Vierpolders. Aanvang 19.30 uur.

Opera in Prinsenkwartier

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u bij Welzijn Ouderen in Het Prinsenkwartier in Brielle luisteren en kijken naar een opera, operette of musical. Op woensdag 1 februari 2023 vertonen ze de bekende Amerikaanse musical Oklahoma van het duo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein. De musical speelt zich af in het boerenland buiten de stad Claremore, Indian Territory, in 1906. .De musical vertelt het verhaal van het boerenmeisje Laurey Williams en haar verkering met twee rivaliserende vrijers, cowboy Curly McLain en de sinistere en angstaanjagende boerenknecht Jud Fry. Een secundaire romance betreft cowboy Will Parker en zijn flirterige verloofde Ado Annie Carnes. Zij heeft in het geheim ook iets met de marskramer Ali Hakim. Welke vrijers uiteindelijk door de dames worden gekozen kunt u 1 februari 2023 zien bij Welzijn Ouderen. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om19.00 uur. Afloop ongeveer 22.15 uur. U vindt Het Prinsenkwartier op M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Toegangsprijs € 3,50 en Catharinapashouders betalen € 1,50. (Pinnen of contactloos). Wilt u zeker zijn van een zitplaats, meld u dan van tevoren aan. Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur). Of per email bij receptiewo@catharinastichting.nl

Reuma inloop

Spijkenisse - Elke maand is er een inloopmiddag voor diegenen die op zoek zijn naar een luisterend oor of informatie. Zij kunnen die vinden bij medepatiënten die uit eigen ervaring bekend zijn met soortgelijke vragen of problemen door de ziekte. Donderdag 2 februari 2023 is er, zoals elke eerste donderdag van de maand een koffie/thee/inloopmiddag op de 1e etage van bibliotheek De Boekenberg, Markt 40 in Spijkenisse. Iedereen die informatie wil over reuma, artrose en fibromyalgie en/of de activiteiten van de Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse (waaronder hydrotherapie bij de Zuidwester en zaaloefentherapie/ hydrotherapie en andere vormen van bewegen bij Delta Sportcentrum) is welkom van 13.30 tot 15.30 uur. U hoeft geen afspraak te maken, maar kunt uw vragen combineren met een bezoek aan de bibliotheek, die zeer de moeite waard is. 

Gymnastiekuitvoering O.D.I  

Tinte - Nadat zij een aantal jaar geen uitvoering mochten organiseren, kunnen zij u nu melden dat hun jaarlijkse gymnastiekuitvoering zal plaatsvinden op: 10, 11 en 18 februari. Thema gymnastiekuitvoering: “Disney” In de Odiaan, Kade 1 in Tinte. Aanvang uitvoering op alle dagen is 19.00 uur. Zaal is open vanaf 18.30 uur. Kaarten kunnen telefonisch gereserveerd worden bij: Corine Langendoen: 0181-418810 (tot 21.00 uur). Kaartjes kosten € 5.00. Telefonisch gereserveerde kaarten worden klaargelegd bij de ingang van de Odiaan op de desbetreffende avond. Als je lid bent van de vereniging mag je zonder kaart naar binnen, maar heb je geen recht op een stoel. Wil je zeker zijn van een stoel adviseren zij om een kaart te kopen. Bij verhindering de gereserveerde kaarten graag afmelden bij Corine Langendoen anders zijn zij genoodzaakt de kosten door te berekenen. Ze maken dan liever iemand anders van de wachtlijst blij. In de Odiaan kan alleen contant afgerekend worden. Alle groepen zijn enthousiast aan het oefenen om een zo`n goed mogelijk optreden te laten zien. Na de gymnastiekuitvoering vind er een verloting plaats waarbij leuke prijsjes te winnen zijn.

Whisky proeverij

Vierpolders - Vrijdag 24 februari komt whisky connaisseur Wim Wamelink na eerdere succesvolle whisky-proeverijen wederom naar ‘t Dijckhuis om op een informele, luchtige en vermakelijke manier iedereen kennis te laten nemen van de diverse soorten whisky. Tijdens het putten uit zijn rijke scala aan verhalen, mythes en anekdotes laat Wim een aantal whisky’s proeven. Wim zal geen kilt dragen en heeft geen beamer presentatie maar het wordt gezellig praten en laten proeven. Hij heeft zo’n 40 flessen verschillende whisky’s bij zich. Tijdens de proeverij vertelt hij van alles over het ontstaan, de geuren, kleuren en smaakverschillen, uitleg water en ijs of juist niet, etcetera vergezeld van soms ook wat smeuïge sterke verhalen. P.s. je zult ook een vermakelijke avond hebben als je niet echt van de whisky bent. De avond start om 20.00 uur in de foyer. De tijdsduur zal zeker twee uur bedragen. Dit programma biedt Wim aan voor €  25,00 p.p. Dan serveert hij 5 drams met de verhalen en 1 extra als toegift naar keuze van de gasten. Meld je wel ruim van te voren per mail aan bij Wim, om verzekerd te zijn van een plekje via info@wimwamelink.nl of 06 513 537 69.

Nationale Voorleesdagen

Brielle - Deze maand starten de Nationale Voorleesdagen. Kinderen vieren een feestje met Maximiliaan Modderman en zijn knuffels bij allerlei leuke activiteiten! Ze kunnen ontbijten en naar verhalen luisteren, dansen tijdens Prentenboekendans of langskomen bij het Mamacafé. De activiteiten zijn in Bibliotheek Brielle of Hellevoetsluis tussen woensdag 25 januari en woensdag 8 februari. Aanmelden kan via de website www.bzhd.nl of bij de balie in één van de 7 vestigingen.

Uit de krant