Afbeelding

22e Farm Frites Strandrace op 5 februari

Algemeen 515 keer gelezen

Rockanje - Na twee covid jaren waarin zij niet in de gelegenheid waren hun evenement te organiseren, zijn ze toe aan de 22st editie van de Farm Frites Strandrace!

Gelukkig nog steeds met hun trouwe hoofdsponsor die al vanaf de 1e editie als zodanig optreed. Na de eerste edities op het ‘Groene strand’ in Oostvoorne gehouden te hebben, verhuisden ze naar Rockanje, na de afsluiting van het autostrand. Sinds deze tijd hebben zij hun plek gevonden aan de 2e Slag.

Vanaf het strand van 2e slag in Rockanje zal de 22st editie weggeschoten worden door de nieuwe burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Voorne aan Zee om stipt 10 uur. Het parcours leidt de deelnemers eerst richting Oostvoorne waar voor het vogelgebied het keerpunt is. Daarna gaat het richting de Haringvlietdam waar het enige stukje verharde weg het keerpunt zal zijn. Daarna terug naar de start en finish bij de 2e Slag. Als eerste worden de wedstrijdrijders weggeschoten voor een rit over 54 km (ronden). Onder de deelnemers bevinden zich o.a. de huidige Europese kampioen Coen Vermeltfoort, die in het verleden ook tijdens het Nederlands Kampioenschap in Rockanje al nationaal kampioen werd. Daarnaast hebben zij een aantal eilanders aan de start zoals Daan van Sintmaartensdijk, Kasper Schotte en onze lokale natuurbeheerder Jan de Roon.

Naast de wedstrijd over 54 km is er ook de mogelijkheid de tourtocht te rijden. Ze hebben een drietal afstanden, te weten de 54 km (3 ronden), 36 km (2 ronden) en de 16 km. Inschrijving voor de diverse afstanden is mogelijk via de knwu website, maar kan ook op de zondagochtend vanaf 8.30 uur in de permanence bij ‘Salsa Beachclub’ aan de 2e Slag in Rockanje. 

Uit de krant