Robin Bos werkte de bal ongelukkig in eigen doel,op een moment dat OVV al met 6-0 voor stond. (Foto: Wil van Balen).

OVV geeft SC Botlek in Oostvoorne een pak slaag

Algemeen 898 keer gelezen

Oostvoorne – Een mooiere revanche voor de pijnlijke nederlaag van vorig seizoen kon OVV zich afgelopen zaterdag niet wensen. Dit keer was SC Botlek volledig kansloos. De Spijkenissers kregen aan de Oostvoornse Zwartelaan een pak slaag: 6-1.

‘Het publiek uit Spijkenisse was dit keer wel wat tammer,’ constateerde OVV-trainer Marcel Langeveld na afloop. ‘Dit was wel een mooi resultaat voor ons.’

Rood
De forse nederlaag van SC Botlek kwam mede tot stand door de rode kaart die middenvelder Quincy de Lobel al na zes minuten spelen pakte. De Lobel uitte zich op een verbaal onacceptabele manier tegen nota bene een ploeggenoot en kon direct vertrekken. Het duurde echter toch nog tot een kwartier voor rust voordat OVV de numerieke meerderheid kon verzilveren. De openingsgoal van Christiaan de Loor was echter het sein voor een doelpuntenfestijn in Oostvoorne.

Koploper
Pepijn Kooij en Pascal van Hulst schoten OVV met een 3-0 voorsprong de rust in. En in de tweede helft schoten Rowan Bronwasser, opnieuw Van Hulst en invaller Bob Bahnert OVV naar 6-0 voordat bij SC Botlek de nul eindelijk van het scorebord af ging. Daarvoor was wel een eigen treffer van Robin Bos nodig: 6-1.