Afbeelding
Wil Crooymans

Americana van de bovenste plank in ‘t Kont van het Paard

Algemeen 1.256 keer gelezen

Brielle - FolkClub Brielle sluit op 12 maart het seizoen af met een bijzonder optreden van de groep Tip Jar. Tip Jar is een trio bestaande uit pianist Bart de Win en zijn vrouw Arianne Knegt, bijgestaan door Harry Hendriks.

Bart de Win speelde lange tijd samen met Gerard van Maasakkers. Tot 2022 toerde hij met de wereldberoemde Iain Matthews (Matthews Southern Comfort). Momenteel trekt Bart met Tip Jar door Europa en de VS. Tip Jar brengt liedjes over het leven ten gehore in de traditie van de Amerikaanse muziek uit de 60-er en 70-er jaren. Muziekkrant Oor omschreef hun muziek als Americana voor gevorderden. Johan Derksen noemde hen de Nederlandse Gram Parsons en Emmylou Harris. Tip Jar zal ongetwijfeld de nummers van hun laatste CD “Songs about love and life on the hippie side of country” laten horen.

Tip Jar bestaat uit Bart de Win (gitaar, piano en zang), Arianne Knegt (zang) en Harry Hendriks (gitaar, banjo en zang). Het concert van “Tip Jar” vindt plaats op zondag 12 maart in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en tegen contante betaling bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via de email: folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

In oktober begint het nieuwe seizoen. Het thema is: “Nederlands of wat er op lijkt ….” Muziek en liederen uit het Nederlandse, Friese en Vlaamse taalgebied staan centraal.

Op de website www.folkclubbrielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant